Spausdinti šį puslapį

Su gyventojais aptarta galimybė mieste pastatyti naują tiltą

Smėlių seniūnaitijos gyventojai susitiko su rajono vadovais. Autorės nuotr. Smėlių seniūnaitijos gyventojai susitiko su rajono vadovais. Autorės nuotr.

Smėlių seniūnaitija – ketvirtoji mieste, kurios gyventojai atsiliepė į Ukmergės rajono savivaldybės administracijos kvietimą ateiti į susitikimą.

Gruodžio 6-osios vakarą į Užupio pagrindinę mokyklą susitikti su savivaldybės meru Rolandu Janicku, administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu, sekretoriato vedėja Monika Raškevičiene bei Ukmergės miesto seniūnijos atstovu Ričardu Matuku susirinko 17 seniūnaitijos gyventojų iš Bugenių, Linų, Pavasario ir Trakų gatvių su savo seniūnaičiu Jonu Miškiniu priešakyje.   

Seniūnaitijos gyventojai siūlė atkreipti didesnį dėmesį į Bugenių ir Malkų gatves, kuriose visiškai nėra šaligatvių, jos nėra nuolat apšviestos tamsiu paros metu.

Bugenių gatvėje, ties 37 ir 39 numeriu pažymėtais namais, pavojingai yra iškilęs nuotekų tinklų šulinys, kurį vairuotojai privalo apvažiuoti. Šioje gatvėje prieš dvejus metus tvarkant nuotekų tinklus, buvo paklota nauja danga, kuri netrukus pradėjo smegti, susiformavo grioviai ir gyventojams nieko kito nelieka, kaip tik patiems pasirūpinti, kad ant visų nelygumų kaskart būtų užpilta žvyro. Pasak susirinkusiųjų, Bugenių gatvė prastai yra prižiūrima ir šaltuoju metų laiku – retai kada čia pabarstoma smėlio ir druskos mišinio, tad būna slidu ir pėstiesiems, ir važiuotiems.

Su paviršinio vandens nuvedimo problemomis susiduria ir Linų, Vilniaus, Malkų, Trakų, Vėjų ir kitų aplinkinių gatvių gyventojai. Pavyzdžiui, Malkų gatvėje, ties 59-uoju numeriu pažymėtu namu, sulyginus gatvės paviršių, šalikelės zona pasidarė aukštesnė, tad auganti žolė ėmė tiesiog „lipti“ ant asfalto. Gyventojai priversti kaskart nuo asfalto „nukrapštyti“ sužėlusią veją, po to neturi kur jos dėti.  

Gyventojai reiškė pasipiktinimą ir dėl nekokybiško gatvių tvarkymo. Jų teigimu, gruodžio 4-ąją buvo pastebėta, kaip kelininkai asfaltą liejo į apsnigtas duobes Bugenių, Malkų, Trakų, Beržų gatvėse,  be to, išgremžtos duobės kurį laiką buvo paliekamos ir visai netvarkomos.

Savivaldybės atstovų prašyta pasirūpinti greitį ribojančiomis priemonėmis intensyvaus eismo Bugenių, Linų, Malkų gatvėse ir Dirvonų skersgatvyje, nes kyla pavojus pėsčiųjų, ypač Užupio pagrindinės mokyklos mokinių, saugumui.

Susitikime kalbėta ir apie atliekų tvarkymą (dėl netvarkos prie konteinerių, dėl stambiagabaričių atliekų išvežimo), apie vasaros metu senosiose žydų kapinėse Vilniaus gatvėje (priešais prekybos centrą „Pivonija“) besirenkančias ir šiukšlynus paliekančias jaunimo kompanijas, apie Šventosios upės pakrantės sutvarkymo ir nuolatinės paplūdimių priežiūros poreikį.

R. Janickas gyventojus paragino apie pastebėtus pažeidimus prie konteinerių nedelsiant informuoti seniūniją arba savivaldybę. Jiems pažadėta, jog netolimoje ateityje planuojama dukart metuose (sutartu laiku) organizuoti stambiagabaričių atliekų surinkimą iš nuosavų gyvenamųjų namų kiemų.

Pamačius senosiose žydų kapinėse besirenkančias įtartinas kompanijas, paprašyta nieko nelaukti ir kviesti policijos pareigūnus. Kapinės – ne vieta tokiems susibūrimams.

„Įgyvendinant projektus yra numatytas Šventosios upės pakrantės teritorijos nuo Vilniaus gatvės iki hipodromo kraštovaizdžio sutvarkymas, išvalymas nuo menkaverčių želdinių, taip pat bus įrengti gruntiniai takai, apšvietimas, mažosios architektūros elementai, poilsio aikštelės“, – žadėjo meras.

Smėlių seniūnaitijos gyventojai buvo pirmieji, su kuriais savivaldybės vadovai pasidalijo planais turėti Ukmergėje naują tiltą per Šventąją.

„Mūsų pagrindinį tiltą Vilniaus gatvėje jau po dviejų metų prireiks kapitališkai remontuoti ir mažiausiai vieneriems metams uždaryti. Tam reikėtų įrengti laikinąjį tiltą, kurio vertė – pusė naujojo tilto kainos.

Savivaldybė siūlo Lietuvos automobilių kelių direkcijai pirmiausia pastatyti naują tiltą per Šventąją (prie hipodromo), kuris sujungtų Linų ir Žiedo gatves. Taip būtų įgyvendintas I-asis Ukmergės miesto pietinio aplinkkelio etapas. II-uoju etapu suplanuota nuo Linų gatvės, per mišką, nutiesti kelio atkarpą iki Vilniaus gatvės pabaigos (ties Ukmergės miškų urėdija), o vėliau, III-iuoju etapu, – nuo Vilniaus gatvės, per mišką, iki krašto kelio Ukmergė–Molėtai“, – kalbėjo R. Janickas.

Artėjant didžiosioms metų šventėms, susirinkusiuosius meras ragino būti neabejingais, nenusisukti, pastebėti tą, kuriam sunku, kuriam reikia pagalbos.

„Aplankykite vargstantį kaimyną, padėkite, patarpininkaukite ieškant pagalbos, praneškite apie tai seniūnijos ar savivaldybės specialistams.

Kiekvienas pradėkime nuo savęs. Mažinkime visuomenės atskirtį, emocinį šaltumą, atraskite tarpusavio bendravimo džiaugsmą. Linkiu visiems katalikiško jautrumo ir bendruomeniškumo“, – linkėjo Ukmergės rajono savivaldybės meras.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)