Išsakė savo problemas savivaldos atstovams

Rajono vadovai susitiko su miesto seniūnaičiais ir seniūnaitijų gyventojais. Rajono vadovai susitiko su miesto seniūnaičiais ir seniūnaitijų gyventojais.

Prasidėjo Ukmergės rajono savivaldybės vadovų susitikimai su miesto seniūnaičiais ir seniūnaitijų gyventojais. Pirmieji du susitikimai įvyko Senamiesčio pagrindinėje mokykloje ir Pašilės progimnazijoje.

Į vieną iš jų susirinko Senamiesčio, Žalgirio ir Tvarkų-Šlapių seniūnaitijų, o į kitą – Pašilės seniūnaitijos gyventojai, seniūnaičiai, rajono savivaldybės tarybos nariai, Ukmergės miesto seniūnė, savivaldybės administracijos darbuotojai, rajono policijos komisariato pareigūnai.

Abu susitikimus Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas pradėjo nuo pernai gautų konkrečios seniūnaitijos gyventojų skundų aptarimo, paminėjo, kokias problemas jau pavyko išspręsti, o kurios – dėl tam tikrų priežasčių – „įstrigo“ ir vis dar laukia savo eilės. Meras atsiprašė gyventojų už laikinus nepatogumus.

Po dvi valandas užtrukusiuose susitikimuose R. Janickas ir savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas ukmergiškiams pateikė informaciją apie numatytus artimiausius darbus mieste, išklausė gyventojų skundus bei pageidavimus.

Susirinkusieji į Senamiesčio pagrindinę mokyklą kalbėjo apie prastai prižiūrimas Žalgirio, Vytauto, Vienuolyno, Birutės gatves, neprižiūrimus, nešienaujamus laisvos žemės sklypus, apie reikalingas papildomas lėšas ir resursus melioracijos grioviams tvarkyti Šlapių priemiestyje, kur naujai yra išasfaltuotos Viržių, Paparčių ir Dobilų gatvės. Žmonės skundėsi, kad jau treti metai nėra apšviesta gatvės atkarpa nuo miesto turgavietės iki Žemaitės gatvės, jiems užkliuvo ir bendrovės „Narbutas Furniture Company“ keliamas triukšmas, nors bendrovė po pernai išsakytų pastabų ir ėmėsi priemonių – atliko garso tyrimus, sudėjo filtrus ir kt.

Šiame susirinkime dalyvavęs rajono savivaldybės tarybos narys Romas Pivoras siūlė savivaldybės vadovams pagalvoti apie kompensavimo ar tam tikrų lengvatų sistemą verslininkams, kurie vykdo veiklas šiuo metu rekonstruojamose mieste gatvėse ir dėl visų gatvių remonto darbų patiria nuostolių.

Gausiai į susitikimą susirinkę Pašilės gyventojai vienas po kito vardijo savo sunkumus ir problemas. Kalno gatvės gyventojams didžiausias „galvos skausmas“ – dalis čia gyvenančių nuo 2005 metų negali įsirengti vandentiekio ir nuotekų tinklų, niekas, esą, nereaguoja ir į jų prašymus praplatinti ir pačią gatvę.

Su panašiomis problemomis susiduria ir Pušyno gatvėje gyvenantys. Varinės kaime įsikūrę žmonės teiravosi, ar planuojama kada nors į šią vietovę įvesti dujotiekį. Pašilės sodininkų bendrijos nariai šią vasarą pritrūko vandens – išdžiuvo šuliniai, tad atsirado būtinybė įsirengti vandentiekį. Kadangi šioje bendrijoje nuolat gyvena apie 40 šeimų, žmonėms jau nebeužtenka čia esančių dviejų buitinių mišrių atliekų surinkimo konteinerių, jie pageidauja turėti ir atliekoms rūšiuoti skirtus konteinerius.

Pašiliškiai kalbėjo, jog jaučiasi nesaugūs dėl jų keliais ir gatvėmis važinėjančių greičio mėgėjų, dėl apleistuose namuose besiglaudžiančių benamių bei girtuoklių, jiems didelį nerimą kelią ir Pašilės kapinių tvora, iš kurios, pasak jų, akmenys byra vos juos palietus. Daugiabučiuose gyvenantys žmonės domėjosi bendrovės Ukmergės butų ūkis teikiama daugiabučių administravimo paslauga ir jos įkainiais.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+13 # Niekam neidomu 2018-11-20 07:32
Pries rinkinus maivosi ir viskas. Pas mus gatvej sulinio per metus nesugebejo sutvarkyt. Jokios nudos is ju pezalu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų