Pasitinkant Vlado Šlaito viešosios bibliotekos jubiliejų, Bibliografijos-kraštotyros skyrius surinko buvusių bibliotekininkų prisiminimus. Jais pasidalijo daugiau kaip trys dešimtys į užtarnautą poilsį jau išėjusių darbuotojų. Pasakojimų kalba pateikta neredaguota, stengtasi išsaugoti gyvą tekstų kalbą, nutylėjimus.

Šia tema Ukmergės kraštotyros muziejuje praėjusią savaitę vyko popietė, kurioje diskutuojant bandyta atsakyti į šį jos organizatorių parinktą temos klausimą.

Liepos 15 dieną Ukmergėje buvo iškilmingai paminėtos monsinjoro Alfonso Svarinsko trečiosios mirties metinės.

Ukmergėje vyko tarptautinis fotografijos pleneras, skirtas grafo S. K. Kosakovskio 180-osioms gimimo metinėms paminėti. Dalyvavo fotografai iš Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos. Liepos 3–6 dienomis fotografijos meno profesionalai ir mėgėjai vaikščiojo didingosios Kosakovskių giminės keliais ir fiksavo gražiausius Ukmergės rajono kampelius.

Šią savaitę visoje šalyje vyksta Šaulio dienai, minimai birželio 27-ąją, skirti renginiai.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos darbuotojai nusprendė pakeliauti, nenutoldami nuo knygos ir literatūros. Aplankė Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką ir sudalyvavo literatūrinėje-istorinėje ekskursijoje po Vilniaus senamiestį pagal rašytojos Kristinos Sabaliauskaitės romaną „Silva rerum“.

Taip apie savo sukurtą jaukų uostą, apsuptą lietuviško žodžio ir dainos spindėjimo, saulės simbolį liudijančių medžio drožinių, bičiulystės ir jaukios šeimyniškos šilumos, kalbėjo į Lietuvių kalbos dienas Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje atvykęs muziejininkas, medžio drožėjas-skulptorius, dievdirbys Arūnas Sniečkus. Oficialiai tai – Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejus Vilkijoje, įkurtas senojoje miestelio klebonijoje.

Eidamas 93 metus sekmadienį mirė Švč. Trejybės bažnyčios kunigas parapijos altaristas Petras Tavoraitis.

Edukacinė ir kultūrinė ukmergiškių veikla seniai peržengė Lietuvos sienas. Ukmergės kultūros centro Krikštėnų filialo darbuotojos Janina Svetlikauskienė ir Dalia Banišauskaitė neseniai norvegams pristatė lino ir vilnos kelius – kaip apdirbama, šiam darbui skirtus įrankius.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios, Valstybės atkūrimo dienos, proga už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje valstybinius apdovanojimus įteikė 26 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams. Tarp jų – mūsų kraštietei, iš Jakutiškių kaimo kilusiai vienuolei Monikai Gavėnaitei.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų