Sirenos – tik vienas iš būdų įspėti gyventojus

Tarybiniais laikais sirenos buvo vienintelis būdas įspėti gyventojus apie didžiules visuomenei grėsmes. Dabar tai – tik vienas iš būdų, o gyventojai raginami pasikliauti savo mobiliais įrenginiais bei laukti asmeninių pranešimų.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas sako, kad Ukmergės mieste bei rajone prie pastatų pritvirtintos perspėjimo sirenos yra likusios nuo sovietinių laikų.

Jomis rūpinasi konkursą šiai veiklai laimėjusios individualios V. Sipavičiaus įmonės specialistai.

Sirenos Ukmergėje pritvirtintos ant įmonių, daugiabučio namo pastatų, taip pat vienos buvusios mokyklos ir net privataus namo.

Sirenos pratybų metu kasmet kaukia ant „Umega“ gamyklos pastato Kauno g. 120, Kareivinių gatvėje – ant „Aukmergės baldų“ gamyklos pastato, Antakalnio gatvėje – ant AB „Ukmergės gelžbetonis“ gamyklos.

Taip pat jos pritvirtintos prie privataus namo Klaipėdos gatvėje 33, Basanavičiaus gatvėje – 3 numeriu pažymėto daugiabučio, Vilniaus gatvėje – ant buvusio „Šilo“ mokyklos pradinukų korpuso.

  Sirenos sumontuotos ir seniūnijose: prie Siesikų, Veprių, Želvos, Žemaitkiemio, Lyduokių seniūnijų pastatų, Taujėnų gimnazijos vieno korpuso, Šventupėje prie UAB „Ukmergės melioracija“ pastato.

Vadovaujantis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus patvirtintu Techniniu perspėjimo sistemos priemonių priežiūros organizavimo tvarkos aprašu, kasmet reguliariai vykdomas sistemų patikrinimas.

Toks patikrinimas vyks ir šį trečiadienį, balandžio 18 d.

Skelbiama, kad jo metu bus aktyvuota perspėjimo sirenomis sistema ir gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų tiekėjų tinklų infrastruktūrą, sistema.

Sistemos patikrinimo metu 11 val. 52 min. bus jungiamos centralizuoto ir vietinio valdymo sirenos.

V. Rabazauskas aiškina, kad sirenos – ženklas gyventojams tuojau pat įsijungti radiją. Atsitikus tikrai nelaimei žmonės sužinotų, koks pavojus gresia miestui ar šaliai. Radijų diktoriai praneštų, kaip elgtis ir kur slėptis. Klausytojai būtų nuolat informuojami apie situaciją.

Gyventojai apie patikrinimą bus informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją ir per ,,Radiocentras“ radijo stotį.

V. Rabazauskas sako, kad sirenos – tik vienas iš būdų pranešti gyventojams apie grėsmę. Kitas – gerokai šiuolaikiškesnis – asmeniniai mobilieji telefonai.

Gyventojai bus perspėjami ir informuojami trumpaisiais pranešimais. Tiesa, pranešimai bus perduodami tik į tuos mobiliuosius telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

V. Rabazauskas primena, kad mobiliųjų telefonų nustatymo instrukciją ir detalesnę informaciją šiuo klausimu patiekiama internetinėje svetainėje http://gpis.vpgt.lt/.

Ragina neatidėlioti, nes automatiškai pranešimai siunčiami tik į naujausius mobiliuosius telefonus – kitus reikia specialiai nustatyti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Laimutė 2018-04-26 11:21
Tai kur slėptis? :) :-?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų