Susitiko su Dukstynos seniūnaitijos gyventojais

Susitikime su gyventojais dalyvavo administracijos direktorius Stasys Jackūnas, meras Rolandas Janickas, Dukstynos seniūnaitė Jūratė Baltrūnienė, miesto seniūnė Zita Pečiulienė. Autorės nuotr. Susitikime su gyventojais dalyvavo administracijos direktorius Stasys Jackūnas, meras Rolandas Janickas, Dukstynos seniūnaitė Jūratė Baltrūnienė, miesto seniūnė Zita Pečiulienė. Autorės nuotr.

 

Dukstynos seniūnaitija – dvyliktoji mieste, kurios gyventojai atsiliepė į Ukmergės rajono savivaldybės administracijos kvietimą ateiti ir pasikalbėti apie džiaugsmus ir rūpesčius, apie tai, ko, galbūt, rajono valdžia nežino.

Į Dukstynos pagrindinę mokyk-lą susitikti su savivaldybės meru Rolandu Janicku, administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu, Ukmergės miesto seniūne Zita Pečiuliene susirinko 33 gyventojai iš Anykščių, Daukanto, Veterinarijos, Vytauto gatvių. Susitikime dalyvavo ir Dukstynos seniūnaitijos seniūnaitė Jūratė Baltrūnienė.

Gyventojai siūlė atkreipti didesnį dėmesį į, jų manymu, pagrindinį ir seną Dukstynos skaudulį – gatves ir jų būklę, įvažiavimus į daugiabučių kiemus, automobilių stovėjimo aikšteles. Šiame daugiabučių mikrorajone neseniai išryškėjo dar viena bėda – po lietingos vasaros bei rudens čia nesurenkami paviršiniai vandenys, vanduo semia ne tik pastatų rūsius, bet ir garažų statybos ir eksploatavimo bendrijos „Vairas“ garažus.

„Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūros dėl Susisiekimų komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų paskirties statinių daugiabučių gyvenamųjų namų kvartaluose (prie namų, esančių Anykščių g. 33 ir 35, S. Daukanto g. 61, 63, 65, 67, 69 ir 75) statybos projekto rangos darbų. Anykščių g. 29 ir 31 gyventojų prašymų kol kas nėra“, – informavo S. Jackūnas.

Susirinkusieji išsakė savo nuomonę dėl daugiabučių kiemų tvarkymo tvarkos su 30 procentų savivaldybės parama – esą gyventojai, pridėdami likusią dalį – 70 proc., turi iš anksto pervesti pinigus savivaldybei, nežinodami, kas tiksliai ir už kiek bus daroma.

Į tai atsakyta, jog visi, norintys statyti, rekonstruoti ar remontuoti šaligatvius, privažiavimus, automobilių stovėjimo aikšteles, turi pateikti paraiškas pagal rajono savivaldybės tarybos (2017 m. kovo 30 d.) patvirtintą tvarką. Teikiant paraiškas, reikia nurodyti ir preliminarią statybos darbų sąmatą. Savivaldybės administracija neturi specialisto, kuris turėtų teisę rengti statybos darbų sąmatas.

„Veterinarijos gatvėje ties 10-uoju numeriu pažymėtu daugiabučiu įrengtas greičio ribojimo kalnelis. Per jį važiuojant transporto priemonėms name jaučiami virpesiai“, – teigė šioje gatvėje gyvenantis ukmergiškis.

Atsakyta, jog greičio ribojimo kalnelis minėtoje vietoje įrengtas vadovaujantis Susisiekimo komunikacijų (gatvių) ir inžinerinių tinklų paskirties statinių Veterinarijos gatvėje rekonstravimo sprendiniais, kurie 2015 metų balandžio 15 dieną buvo pristatyti visuomenei viešajame susirinkime Ukmergės miesto seniūnijoje. Pasiūlymų ar pretenzijų dėl to nebuvo gauta. Minėtas kalnelis tarnauja kaip eismo saugumo – drausminanti – priemonė greitį viršyti linkusiems vairuotojams. Veterinarijos gatvės pradžioje yra įrengtas kelio ženklas „Gyvenamoji zona“. Tai reiškia, kad draudžiama važiuoti didesniu kaip 20 km/h greičiu. Vairuotojams laikantis šių reikalavimų, nepatogumų dėl greičio ribojimo kalnelių neturėtų būti.

Gyventojai pasiūlė kelio ženklą „Gyvenamoji zona“ įrengti ir Anykščių gatvėje, ties Dukstynos pagrindine mokykla, kur būna didelis pėsčiųjų srautas. Šį pasiūlymą pažadėta apsvarstyti artimiausiame savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje.

Dukstynos mikrorajono gyventojams kasdienybę apkartina kai kuriuose daugiabučiuose užsiveisę tarakonai, perpildyti, neužsidarantys ar visai be dangčių buitinių atliekų konteineriai, o kai kurie iš jų būna dar ir purvini, prie daugiabučių besiglaudžiantys benamiai gyvūnai. Ramybę žmonėms drumsčia ir daug lizdų čia susisukusios varnos.

Išsakytas nepasitenkinimas ir dėl to, jog labai pabrango mokyklų sporto salių nuoma, kad Ukmergės sporto centras nepakankamai organizuoja įvairių turnyrų, kad prie šio centro įrengtas riedlenčių parkas visiškai netinkamas – yra per mažas, nepatogus, dėl privatizuoto žemės sklypo tarp lopšelio-darželio „Saulutės“ ir „Ryto“ specialiosios mokyklos, taip pat dėl garažų statybos ir eksploatavimo bendrijos „Vairas“ pirmininko.

„Jis neatlieka savo pareigų, nesirūpina bendrija: garažų teritorija – neapšviesta „juoda zona“, netvarkomi privažiavimai. Aš pats praėjusią vasarą du kartus samdžiau greiderį, kad palygintų duobes“, – tvirtino vyriškis.

Pasak R. Janicko, savivaldybė negali kištis nei į sodų, nei į garažų bendrijų reikalus. Visuotinį susirinkimą sušaukę minėtų bendrijų nariai patys turi nustatyti vidaus tvarkos taisykles, mokesčius ir kt.

„Turite dalyvauti susirinkimuose ir išsireikalauti. Arba perrinkite pirmininką“, – siūlė meras.

Į kai kuriuos susitikimo dalyvių pateiktus klausimus buvo atsakyta arba tai bus padaryta artimiausiu metu kiekvienam asmeniškai.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų