Spausdinti šį puslapį

Prigrūstų konteinerių neišveža

Gyventojai domisi, koks Ukmergėje yra vadinamųjų „varpelių“ – geltonų, žalių ir mėlynų – ištuštinimo grafikas.

Mat šie bendrosiose aikštelėse stovintys rūšiuojamų atliekų konteineriai, teigia jie, – tikra problema.

„Jie labai dažnai prigrūsti ir neišvežami, todėl daug atliekų prikrauta ir šalia, ant žemės, vaizdas baisus. Neįmanoma tinkamai išmesti plastiko, popieriaus atliekų – belieka mesti į komunalinių atliekų konteinerius“, – piktinosi skaitytojai.

Pasak UAB „Ekonovus“ direktoriaus Romo Draskinio, antrinių žaliavų konteineriai Ukmergėje išvežami kartą arba du per mėnesį. „Ši paslauga gyventojams neapmokestinama, o grafiko laikomasi atsižvelgiant į sutartį, sudarytą su pakuočių importuotojais“, – teigė jis.

„Remdamiesi daugiamete patirtimi, galime patvirtinti, kad rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais išauga ir rūšiuojamų, ir mišriųjų atliekų kiekiai. Tikėtina, kad įtakos tam turi po atostogų suaktyvėję verslai bei į miestus grįžę namuose intensyviai besitvarkantys gyventojai“, – sakė direktorius.

Jis pastebi, kad atsikratydami šiukšlėmis gyventojai ne visada rūšiuoja teisingai: „Remiantis mūsų duomenimis, 35 proc. į antrinių žaliavų konteinerius patenkančių šiukšlių nėra tinkamos perdirbti – jos turėtų būti metamos į mišriųjų atliekų konteinerius. Taip pat svarbu nepamiršti, kad rūšiuojamos pakuotės turi būti išplautos bei sulankstytos – taip patogiau jas laikyti ir namuose esančiose šiukšlinėse, ir rūšiavimo konteineriuose.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)