Spausdinti šį puslapį

Šokiravo tyrimo atlikimo laikas

Medikų paslaugomis neretai turintis naudotis ukmergiškis stebėjosi, kad, prireikus pasidaryti tyrimus, jų reikia laukti labai ilgai.

Žmogus, kuriam prieš kurį laiką buvo atlikta operacija, pasakojo, kad šeimos gydytoja neseniai nusiuntė pasitikrinti pas kardiologą.

„Rugpjūčio antroje pusėje užregistravo rugsėjo 11 dienai. Kaip paprastai, kardiologas siunčia atlikti įvairius tyrimus: kardiograma, širdies echoskopija, veloergometrija... Kardiogramą padarė tą pačią dieną, echoskopiją paskyrė už dviejų savaičių. Padarė. O va su veloergometrija ir prasidėjo istorija“, – pasakojo ukmergiškis.

Rugsėjo 11 dieną paskyrė atlikti tyrimą, kuris bus lapkričio 25 dieną: „Kai pasidomėjau, kodėl taip toli, atsakymas buvo – nėra vietų. Spalio 14 d. sulaukiau skambučio iš konsultacijų poliklinikos darbuotojo, kuris mane informavo, kad mano tyrimas nukeltas į 2020 metų sausio 15 dieną. Pasidomėjus, kodėl, buvo atsakyta, kad gydytojos nebus lapkričio mėnesį.“

Vyras neslepia likęs šokiruotas. „Gerai, kad čia tik profilaktinis tyrimas. O jeigu ne – kas tada? Nesuprantama: nejaugi toks apkrovimas poliklinikos pacientais? Nepastebėjau, kad prie kabinetų būtų eilės po keliolika žmonių. Gal kryptingai vedama į mokamas paslaugas? Nes privačiose klinikose tokių ilgų eilių nėra. Bet aš asmeniškai negaliu sau leisti mokamų paslaugų, ir dar mokėdamas privalomą sveikatos draudimą“, – svarsto jis.

Atsakymą pateikė VšĮ Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka.

„Laukimo eilės specialistų konsultacijoms ar tyrimams priklauso nuo dirbančių specialistų kiekio ir pacientų srauto. Ukmergės ligoninėje trūksta gydytojų kardiologų, todėl ir susidaro ilgos laukimo eilės, o dirbantiems gydytojams tenka didelis krūvis. Ne visuomet iš anksto galime numatyti gydytojų stažuotes ar kitas priežastis, dėl ko gali būti perkeliamas konsultacijos laikas“, – komentavo jis.

„Stengiamės, jog reikalingas medicinos paslaugas pacientai gautų laiku, o, iškilus klausimų, nesklandumų, prašome pirmiausia kreiptis į VšĮ Ukmergės ligoninės administraciją“, – sako įstaigos vadovas.

„Konkrečiu atveju pacientas į mus nesikreipė, o gydytoja, kuri vienintelė atlieka veloergometrijos tyrimą, turi išvykti į 2 savaičių stažuotę. Kaip žinia, gydytojai privalo tobulintis ir nuolat gilinti, atnaujinti žinias. Tai sužinojus pacientų konsultacijos buvo perkeltos. Kadangi jokios žymos, jog tyrimą reikia atlikti skubos tvarka, nebuvo, pacientas perregistruotas į tuo metu buvusią laisvą vietą“, – aiškino R. Civilka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)