Spausdinti šį puslapį

Ukmergės ligoninė tikrinta nebuvo

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia, jog praėjusiais metais Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (Akreditavimo tarnyba), patikrinusi 15 rajonų ligoninių, jose nustatė nemažai pažeidimų. Ukmergės ligoninės tarp jų nėra.

SAM skelbia, jog kai kurios ligoninės „neužtikrino pacientams visą parą teikiamų paslaugų,  nepasirūpino medicinos priemonėmis, neatliko naudojamų medicinos priemonių techninės priežiūros“, o svarbiausia – „netinkamai teikė paslaugas smegenų insultą patyrusiems pacientams“. Dalis specialistų tam netgi neturėjo reikiamos kvalifikacijos. Tačiau užuot vežusi tokius ligonius į insulto gydymo centrus, kur yra specializuota įranga ir kvalifikuoti specialistai, gydymo ėmėsi pačios.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad dauguma ligoninių neužtikrino endoskopinių tyrimų paslaugų teikimo visą parą, netinkamai organizavo specialistų budėjimą namuose bei nepasirūpino, kad specialistai šioje srityje įgytų ne mažesnę kaip 36 val. per paskutinių 5 metų laikotarpį kvalifikaciją. Tik vienoje iš patikrintų ligoninių buvo užtikrintas medicinos biologo paslaugų teikimas visą parą, o net 8 patikrintose gydymo įstaigose nebuvo laiku atliekami visi privalomi laboratoriniai tyrimai.

Akreditavimo tarnybos direktorė Nora Ribokienė tvirtina, jog tokių patikrinimų metu siekiama gerinti sveikatos paslaugų kokybę, o svarbiausia – užtikrinti pacientų saugumą.

„Patikrinimai leidžia pamatyti ir įvertinti sveikatos sistemos problemas iš arti, o tai svarbu inicijuojant tarpinstitucines diskusijas ir siekiant spręsti aktualias sistemines problemas. Vien praėjusiais metais Akreditavimo tarnyba gydymo įstaigoms pateikė 126 rekomendacijas, o Sveikatos apsaugos ministerijai – 5 pasiūlymus, kaip patobulinti paslaugų teisinį reguliavimą“, – teigia N. Ribokienė.

Akreditavimo tarnyba dėl nustatytų teisės aktų reikalavimų pažeidimų visas patikrintas ligonines įspėjo ir nustatė terminą rastiems trūkumams pašalinti. Ligoninėms, nepašalinusioms pažeidimų, Akreditavimo tarnyba stabdys licencijas.

Tarp šių ligoninių Ukmergės ligoninės nėra, nes, kaip „Ukmergės žinioms“ paaiškino Akreditavimo tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Veronika Bobrovskaja, Ukmergės ligoninė tikrinta nebuvo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)