Spausdinti šį puslapį

Veikia mobilus patikros punktas

Prie miesto stadiono jau veikia mobilusis punktas, kuriame imami mėginiai dėl COVID-19.Dainiaus Vyto nuotr. Prie miesto stadiono jau veikia mobilusis punktas, kuriame imami mėginiai dėl COVID-19.Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergėje, prie miesto stadiono, Gruodžio 17-osios gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, jau veikia mobilusis punktas, kuriame pacientams imami ėminiai tyrimams dėl koronaviruso COVID-19.

Rajono savivaldybė skelbia, kad pirmadienį – pirmąją dieną – dėl šios infekcijos ištirta 40 asmenų. Nuo antradienio punktas dirba jau dviem pamainomis – nuo 9 iki 17 val.

Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymu pirmiausia jame tirti buvę ligoninės pacientai – iš viso 278 žmonės, kurie iš ligoninės skyrių buvo išrašyti nuo kovo 5-osios iki kovo 19 dienos.

Po jų tiriami šiuo metu dirbantys ir daug kontaktų su žmonėmis turintys 68 policijos pareigūnai ir 70 socialinių darbuotojų.

Juos ištyrus, punkto veikla bus organizuojama karštosios linijos trumpuoju telefonu 1808.

Pacientas, atvykęs į mobilųjį punktą, turi nelipti iš automobilio ir neatidaryti lango, kol nebus nurodyta.

Su savimi reikia turėti asmens dokumentą ir lapą su užrašytu mobiliojo telefono numeriu.

Mobiliojo punkto komandos padėjėjas patikrina atvykusio asmens duomenis bei užpildo siuntimą tyrimams. Tuomet paciento paprašoma atidaryti automobilio langą. Jam pasirašyti įteikiama sutikimo forma ir saviizoliacijos atmintinė.

Kitas mobiliojo punkto komandos narys paima tepinėlį iš paciento nosiaryklės. Po ėminio paėmimo privalu grįžti į namus ir laukti tyrimo atsakymo.

Jei rezultatas neigiamas, jis bus laikomas sveiku.

Jei rezultatas teigiamas, tačiau paciento būklė yra gera, jam paaiškinama apie griežtos saviizoliacijos svarbą namuose iki visiško pasveikimo bei atsakomybę, ją pažeidus. Jei pacientas negali saviizoliuotis namuose, tuomet informuojama savivaldybė – ji užtikrina paciento transportavimą į tokiems atvejams parengtą vietą.

Jeigu paciento būklė pablogėjusi, mobiliojo punkto koordinatorius informuoja GMP dispečerinę ir nurodo pacientui likti namuose ir laukti, kol atvyks GMP brigada.

Asmuo, atvežęs pacientą į mobilųjį punktą, t. y. turėjęs sąlytį su sergančiuoju, taip pat turi izoliuotis 14 dienų.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė apie aštuntą mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejį Lietuvoje –  Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose mirė 77 metų ukmergiškis.

Į Vilnių savaitgalį jis buvo atvežtas Ukmergės ligoninėje išplitus infekcijai.

 Taip pat vėliau buvo atgabenti dar šeši Slaugos skyriuje gulėję asmenys.

Ministras Aurelijus Veryga antradienį pažadėjo, kad mirusių žmonių tyrimams dėl koronaviruso bus teikiamas prioritetas. To prašė Ukmergės ligoninės vadovas, kai sunkumų iškilo ligoninėje mirusių žmonių artimiesiems, norintiems atsiimti mirusiojo kūną.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)