Spausdinti šį puslapį

Pandemija puikių rezultatų pasiekti nesukliudė

Pandemija ir karantinas nesutrukdė kai kuriems Ukmergės abiturientams brandos egzaminus išlaikyti ypač gerais rezultatais. Sulaukus visų egzaminų rezultatų, paaiškėjo, kad jie geresni už šalies vidurkį ir net pasiektas džiugus šimtukų rekordas.

Rekordą į Ukmergę atnešė Jono Basanavičiaus gimnazijjos abiturientas Pijus Brazinskas. Jis surinko keturis šimtukus – daugiausia iš visų rajono abiturientų. Rajono savivaldybės darbuotojai neatsimena, kad kada nors anksčiau Ukmergėje abiturientas aukščiausiais balais išlaikytų net keturis egzaminus.

Trimis šimtukais šiemet buvo įvertintos Barboros Kriaučiūnaitės (Antano Smetonos gimnazija) žinios, po du šimtukus gavo Aistė Kisieliūtė ir  Paulius Savickas (abu iš Antano Smetonos gimnazijos) bei Adelė Unikauskaitė (Jono Basanavičiaus gimnazija).

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas informavo, kad praėjusią savaitę buvo paskelbti paskutinių – užsienio kalbų, istorijos ir fizikos – valstybinių brandos egzaminų rezultatai.

Fizikos valstybinį brandos egzaminą laikė 21 ukmergiškis, išlaikė 18, o užsienio (rusų) kalbos valstybinį brandos egzaminą laikė 8 abiturientai ir visi jį sėkmingai išlaikė.

Užsienio (anglų) kalbos valstybinį brandos egzaminą laikė 186 ukmergiškiai, išlaikė 180. 100 balų įvertinimus gavo 8 mokiniai: 4 iš jų mokosi Antano Smetonos gimnazijoje (Julius Chudiajevas, Barbora Kriaučiūnaitė, jų mokytoja – Audra Mockienė, Paulius Savickas, jo mokytoja – Daiva Vaišvilienė, Gabrielė Kuzmaitė, jos mokytoja Ramutė Gilvydienė), 3 – Jono Basanavičiaus gimnazijoje (Pijus Brazinskas, Agata Pakėnaitė, jų mokytoja – Alvyda Jurkėnienė, Mantas Zimblys, jo mokytoja – Rima Jakštienė).

100 balų įvertintos ir Taujėnų gimnazijos gimnazistės Ievos Auglytės darbas. Jos mokytoja – Neringa Kašelynė.

Istorijos valstybinį brandos egzaminą laikė 57 ukmergiškiai, išlaikė 56. Gautas 1 šimto balo įvertinimas, kai Lietuvoje iš viso gauta tik 10 šimto balų įvertinimų. Šis šimtukas – ypatingas mūsų rajone, nes yra pirmasis nuo pat kriterinio egzaminų vertinimo sistemos įvedimo 2013 metais. Taip buvo įvertintos Jono Basanavičiaus gimnazijos abituriento Pijaus Brazinsko žinios. Jo mokytoja – Regina Atkočiūnienė. Pijus iš viso šiemet surinko keturis šimtukus – daugiausia iš visų rajono abiturientų.

Anksčiau „Ukmergės žiniose“ rašėme apie paskelbtus lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, informacinių technologijų ir chemijos egzaminų rezultatus. Jie išsiskiria padidėjusiais aukščiausiais – šimto balų – įvertinimais. Ukmergės rajono įvertinimų 86–99 balais rodiklis yra aukštesnis nei šalies.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą laikė 168 mūsų rajono gimnazistai, išlaikė – 159.  100 balų įvertinimus gavo iš viso keturi gimnazistai – Urtė Balčiūnaitė, Pijus Brazinskas, Adelė Unikauskaitė iš Jono Basanavičiaus gimnazijos (mokytoja Vida Šidlauskienė) ir Barbora Kriaučiūnaitė iš Antano Smetonos gimnazijos (mokytoja Vitalija Žiupkienė).

Matematikos valstybinį brandos egzaminą laikė 166 rajono gimnazistai, išlaikė – 129. 100 balų įvertinimus gavo Aistė Kisieliūtė iš Antano Smetonos gimnazijos (mokytoja Rita Baltaragienė) ir Pijus Brazinskas iš Jono Basanavičiaus gimnazijos (mokytoja Rima Ivanova).

Chemijos valstybinį brandos egzaminą Ukmergėje laikė 7 mokiniai, vienas neišlaikė, 100 balų įvertinimų nėra gauta.

Informacinių technologijų valstybinį brandos egzaminą laikė 15 mokinių, išlaikė visi. 100 balų įvertinimą gavo Antano Smetonos gimnazijos mokinys Paulius Savickas (mokytojas Audrius Valašinas).

Biologijos valstybinį brandos egzaminą laikė 65 rajono gimnazistai, išlaikė 58. Daugiausia (29) biologijos brandos egzaminą rinkosi Antano Smetonos gimnazijos mokiniai. 100 balų įvertinimus gavo 4: Šarūnė Augustėnaitė, Barbora Kriaučiūnaitė ir Aistė Kisieliūtė iš Antano Smetonos gimnazijos (mokytoja Elvyra Kriaučiūnienė) bei Adelė Unikauskaitė iš Jono Basanavičiaus gimnazijos (mokytojas Raimondas Platūkis). Išlaikiusiųjų valstybinį brandos egzaminą 100 balų rodiklis dvigubai viršija šalies rodiklį.

Geografijos valstybinį brandos egzaminą laikė 23 rajono gimnazijų mokiniai, išlaikė visi. 100 balų įvertinimų nėra, tačiau 4 mokiniai gavo įvertinimus 86–99 balų ribose.

Prancūzų ir vokiečių kalbų valstybinių brandos egzaminų Ukmergėje nebuvo laikančiųjų.

Po rezultatų paskelbimo per dvi darbo dienas mokiniai gali pateikti apeliacijas savo mokyklų vadovams. Rašydami prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, mokiniai gali nurodyti ir savo argumentus, kodėl nesutinka su gautais egzaminų įvertinimais.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas A. Augustinas sako, kad apeliacijų šiemet pateikta labai mažai, pavyzdžiui, lietuvių kalbos – tik dvi, o matematikos – nė vienos.

Visos apeliacijos bus išnagrinėtos iki rugpjūčio 3 dienos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)