Spausdinti šį puslapį

Miesto laiką saugo baltų dievybės

Apie kūrybos procesą susirinkusieji galėjo išgirsti iš pačių laikrodžio kūrėjų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Apie kūrybos procesą susirinkusieji galėjo išgirsti iš pačių laikrodžio kūrėjų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Miesto šventės išvakarėse oficialiai pristatytas naujas Vilniaus ir Vytauto gatvių sankryžą papuošęs laikrodis.

Ant Vytauto gatvės 3-iuoju numeriu pažymėto pastato sienos atsiradęs laikrodis – tarytum meno kūrinys. Valandas jame atstoja ir ukmergiškės menininkės Nijolės Stunskaitės-Vilkės sukurti baltų mitologijos ženklai, kurių – dvylika.

Laikrodžio projekto idėjos autorius – ukmergiškis architektas Saulius Sakalis. Unikalaus laikrodžio mechanizmą sukūrė Italijos meistrai, jį į Ukmergę atvežė čia neseniai viešėjęs įmonės „GB Milano“ savininkas ir vadovas profesorius Matteo Ballardini.

Išskirtinio laikrodžio rodomą laiką galima matyti ir tamsoje, mat jo rodyklės naktį šviečia. Šalia – lentelė su informacija ir paaiškinimais apie valandas atstojančius baltų ženklus.

Prieš montuojant naująjį laikrodį pastato siena buvo renovuota. Viso šio projekto vertė – apie 20 tūkst. eurų, dalis lėšų skirta rėmėjų.

Ketvirtadienio vakarą laikrodis oficialiai pristatytas visuomenei. Dalyvavo rajono savivaldybės vadovai, projekto sumanytojai ir laikrodžio kūrėjai, finansiškai prie idėjos įgyvendinimo prisidėję Rotary klubo nariai, susirinko būrelis ukmergiškių. Papasakota, kaip gimė ši idėja, apie kūrybinį procesą, pasidžiaugta atnaujinta viešąja erdve. Pasakota apie baltų ženklus ir tai, kad miesto laiką dabar saugo žemės, dangaus, ugnies ir vandens dievybės.

Akcentuota galimybė panašius prasmingus projektus, skirtus Ukmergei ir ukmergiškiams, įgyvendinti kasmet, prieš kiekvieną Miesto šventę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)