Spausdinti šį puslapį

Elektros skaitiklius tikrinantys darbuotojai – tik su specialiais leidimais

Elektros skaitiklius tikrinantys darbuotojai – tik su specialiais leidimais Elektros skaitiklius tikrinantys darbuotojai – tik su specialiais leidimais

Elektros skirstymo bendrovės LESTO elektros skaitiklius prižiūri tik įgalioti bendrovės arba partnerių darbuotojai. Bendrovė prašo gyventojų būti apdairiems ir įsidėmėti, ar atvykę asmenys nėra jais apsimetę sukčiai.

Kad gyventojams nekiltų abejonių dėl darbuotojų bei paslaugos teikėjų veiksmų teisėtumo, visi darbuotojai, atliekantys elektros apskaitų eksploatavimo darbus, su savimi turi ir pateikia specialius pažymėjimus, patvirtinančius LESTO įgaliojimą atlikti skaitiklių priežiūros darbus. Be to, LESTO darbuotojai naudoja bendrovės logotipu pažymėtus automobilius.

LESTO pasiekė informacija, jog praėjusią savaitę Šiauliuose gyventoja į namus įsileido LESTO darbuotojais apsimetusius sukčius. Apsimetėliai tikino neva atėję patikrinti elektros skaitiklio rodmenų, tačiau po šio apsilankymo moteris pasigedo namie laikytų santaupų. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Jei gyventojui kyla įtarimas, jog atvykęs asmuo nėra LESTO ar jos įgaliotos įmonės darbuotojas, prieš jį įsileidžiant į gyvenamąsias patalpas gyventojui patariame paklausti atvykusio asmens vardo, pavardės, kokiu tikslu atvyko bei paprašyti parodyti darbo pažymėjimą. Jeigu įsileidote į patalpas, rekomenduojame darbuotojo nepalikti vieno, be priežiūros. Jei kyla įtarimų, kad atvykęs asmuo yra apsimetėlis, gyventojai nedelsdami turėtų kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112“, – teigė Vidmantas Bruzgys, LESTO Prevencijos ir kontrolės skyriaus vadovas.

LESTO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai niekuomet neatlieka elektros tinklo remonto darbų klientų būste ar namo vidiniame tinkle. Tais atvejais, kai elektros skaitikliai yra įrengti kliento patalpų viduje, LESTO bei jos įgaliotų įmonių darbuotojai tik patikrina elektros skaitiklio veikimą, pakeičia jį arba nurašo jo rodmenis. Už skaitiklio patikrinimą, keitimą, ar bet kokius kitus darbus, susijusius su skaitiklių eksploatavimu, apsilankyto metu niekuomet neprašoma atsiskaityti – šie darbai yra nemokami.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)