Spausdinti šį puslapį

Užsisakyti dezinfekavimo paslaugos gyventojai neskuba

Ukmergės daugiabučiuose vykdyti lig šiol neregėti darbai.  Dainiaus Vyto nuotr. Ukmergės daugiabučiuose vykdyti lig šiol neregėti darbai. Dainiaus Vyto nuotr.

Į redakciją paskambinęs mūsų skaitytojas, gyvenantis Miškų gatvėje, teiravosi apie daugiabučių gyvenamųjų namų laiptinių dezinfekavimą.

Dezinfekcija nuo koronaviruso neseniai buvo atlikta visose Ukmergės laiptinėse. Darbus atliko Ukmergės butų ūkis. Vėliau paskelbta apie patvirtintus šios paslaugos tarifus.

Žmogus suprato, kad dabar visi ukmergiškiai turės už atliktą paslaugą susimokėti. Tačiau mano, kad savivaldybė tai galėjo padaryti savo lėšomis.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis patikino, kad  už pirmą kartą visuose rajono daugiabučiuose namuose atliktą laiptinių dezinfekavimą gyventojams mokėti nereikės.

Darbai atlikti savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, tam bus panaudotos savivaldybės biudžeto lėšos.

Jų įmonė yra gavusi Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą licenciją dezinfekavimo paslaugoms teikti.

Kovojant su koronavirusu, keturios Ukmergės butų ūkio darbuotojų brigados dezinfekavo 215 namų 500 laiptinių mieste ir 114 namų 180 laiptinių – kaime. Iš viso plotas užima 67 tūkst. 722 kvadratinius metrus. Šiems darbams atlikti prireikė beveik savaitės.

Pirmiausiai, pasakojo direktorius, dezinfekuotos laiptinės, kur gyvena koronavirusu užsikrėtę ir saviizoliacijoje esantys žmonės.

Priminsime, kad Ukmergės rajono savivaldybė kovo 20 d. patvirtino UAB Ukmergės butų ūkio teikiamos paslaugos – daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpų dezinfekavimo tarifus.

Už dezinfekuojamos laiptinės 1 kvadratinį metrą mieste nustatytas 0,58 Eur, o kaime – 0,66 Eur tarifas.

Lengvojo automobilio dezinfekcijos tarifas – 28,10 Eur,  krovininio automobilio – 103,30 Eur. Kainos nurodytos be PVM. Tarifas galios karantino laikotarpiu. Laiptinės bus dezinfekuojamos pagal poreikį.

Pasak R. Baltaduonio, kol kas ukmergiškiai tokios mokamos paslaugos nepageidavo. Tačiau ja jau domisi įmonės.

Direktorius taip pat paragino gyventojus rūpintis savo sveikata ir patiems dezinfekuoti laiptines.

Sveikatos apsaugos ministerija yra pateikusi rekomendacijas, kaip tai daryti. Patariama naudoti vandenį, buitinius ploviklius bei įprastas dezinfekcijos priemones. Ir jokiu būdu laiptinių nešluoti.

Rekomendacijoje nurodoma laiptinių turėklus valyti bent kartą per dieną, naudojant ploviklius, kuriuose yra dezinfekuojančių priedų. Reikia neužmiršti plauti ir palangių, kodinių spynų, liftų kabinų, laiptines vėdinti 2–3 kartus per dieną.

Patariama iškabinti pranešimus, kad gyventojai laikytųsi rankų higienos reikalavimų, kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo, vengtų liesti bendrus paviršius, dėvėtų pirštines.

Ukmergės rajono savivaldybė savo feisbuko paskyroje pasidalino informacija, kaip su koronaviruso plitimu kovoja Antakalnio gatvėje esanti daugiabučio namo bendrija „Vilkmergė“.

Čia sudarytas namo apsaugos planas: gyventojai apsikeitė telefono numeriais, susitarė, kad laiptinės bus vėdinamos bei plaunamos kiekvieną dieną, naudojant papildomas dezinfekcines priemones.

Gyventojai dezinfekciniu skysčiu purškia lauko durų užraktą, rankenas, laiptinių turėklus ir butų durų rankenas.

Prie įėjimo durų, padėtas purškiklis su dezinfekciniu skysčiu, kuriuo, atėję iš lauko, gyventojai apipurškia avalynės padus, lauko durų užraktą, rankeną, rankas.

Su name gyvenančiais rizikos grupės asmenimis aptartos taisyklės, kurių privalu laikytis visiems, iškabintos rekomendacijos, kaip saugiau apsipirkti parduotuvėse, pasidalyta pastebėjimais apie daromas klaidas. Rizikos asmenims maistą bei vaistus pristato savanorės – dvi šiame daugiabutyje gyvenančios merginos.

Ši tvarka – puikus pavyzdys visiems ukmergiškiams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)