Spausdinti šį puslapį

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis indus biriems produktams?

Birių produktų indai – tai indai, užtikrinantys, kad jūsų virtuvėje visada būtų tvarka, o birių produktų sandėliavimas būtų ženkliai patogesnis. Šie indai ne tik pasižymi tuo, kad juose laikomi produktai maksimaliai ilgą laiką išlieka švieži, bet ir yra ideali virtuvės dekoro detalė. Išskirtinių indų biriems produktams laikyti asortimentą rasite sekdami šią nuorodą: https://www.homehome.lt/virtuve/indai-su-dangciu-1606480404.

Kokiomis savybėmis pasižymi iš skirtingų medžiagų pagaminti birių produktų indai?

Birių produktų indų gamybai įprastai yra naudojamas stiklas, keramika (porcelianas), mediena, metalas, plastikas ir t. t. Visos šios medžiagos pasižymi skirtingomis savybėmis, o iš jų pagaminti birių produktų indai reikalauja skirtingos priežiūros.

Kalbant apie birių produktų indus, pagamintus iš įprasto arba grūdinto stiklo, ypač svarbus ir paminėtinas faktas, yra tas, kad stiklas yra ta medžiaga, kuri niekaip nereaguoja į maisto produktų medžiagas, todėl nekinta. Subtilūs ir estetiški stikliniai birių produktų indai nepraleidžia kvapų, yra labai sandarūs, funkcionalūs bei tinka įvairiems biriems produktams laikyti. Stikliniai birių produktų indai taip pat tarnauja kaip puiki dekoro detalė: perdirbto stiklo indus su kamščiamedžio žievės dangčiu, įprasto stiklo indus su mango medienos bei marmuro dangčiu arba paulovnijos medienos dangčiu lengvai pritaikysite bet kokio interjero virtuvėje. Pažymėtina, kad stiklinius birių produktų indus galima plauti indaplovėje, o jų dangčius, pagamintus iš medienos, rekomenduojama plauti rankomis.

Iš keramikos pagaminti birių produktų indai nėra reiklūs priežiūrai: juos galima tiek plauti rankomis, tiek indaplovėje. Subtilaus arba puošnesnio dizaino keraminiuose birių produktų induose yra patartina laikyti tokius produktus, kurie neturi stipraus specifinio kvapo, pavyzdžiui, druska, cukrus, miltai ir t. t. Pažymėtina, kad keramikiniai indai, lyginant su stikliniais birių produktų indais, nėra tokie sandarūs.

Jeigu planuojate įsigyti plastikinį indą biriems produktams laikyti, turėtumėte svarstyti tik iš aukščiausios kokybės plastiko pagamintų indų variantus. Aukštos kokybės plastikas nesugeria kvapų, nekeičia spalvos. Iš jo pagaminti indai yra lengvi, sandarūs bei atsparesni smūgiams. Juos taip pat galima plauti tiek rankomis, tiek indaplovėje.

Kokiais kriterijais vadovautis, renkantis indus biriems produktams laikyti?

Renkantis birių produktų indus, turėtumėte atsižvelgti į penkis kriterijus. Pirmiausia turėtumėte žinoti, kokius produktus šiame inde planuojate laikyti. Antrasis – indo talpa. Birių produktų indų yra įvairiausių talpų. Populiariausi birių produktų indai yra tie, kurių talpa yra 1 l, 1,2 l arba 0,8 l. Trečias kriterijus – medžiaga, iš kurios indas pagamintas. Skirtinga gamybos medžiaga, kaip jau žinote, lemia skirtingas gaminio savybes, todėl šis kriterijus yra labai svarbus. Ketvirtas kriterijus – indo dizainas. Visada rinkitės tokį, kuris derėtų prie jūsų virtuvės interjero. Penktasis kriterijus yra racionalus kainos ir kokybės santykis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)