Gavo naują greitosios pagalbos automobilį

Naujasis greitosios medicinos pagalbos automobilis darbuotojams perduotas šventiškai. Naujasis greitosios medicinos pagalbos automobilis darbuotojams perduotas šventiškai.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Vilniaus filialo Ukmergės pastotė šią savaitę gavo naują greitosios pagalbos automobilį.

Skubios pagalbos slaugos specialistė, greitosios medicinos pagalbos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Jolanta Keburienė sako, kad tai – pati geriausia dovana kaip tik šį savaitgalį minint Medicinos darbuotojų dieną.

Automobilis ne tik erdvus, pravažus, bet ir turi naujų labai patogių funkcijų. Viena iš jų – elektroniniai neštuvai. Paciento jais nebereikia į automobilį kelti – neštuvai įvažiuoja patys.

Labai didelis privalumas ir darbuotojams, ir pacientams yra tai, kad automobilis „minkštas“ ir komfortabilus. „Ypač vežant žmogų su trauma  kiekviena gatvės duobė jam yra skausminga, o važiuojant su šiuo automobiliu tokių nemalonumų nesijaučia“, – sakė J. Keburienė.

Kondicionierius, puikus apšvietimas, patogus valdymas – tai taip pat dideli privalumai.  Norint pasiekti kai kurią įrangą nereikia net lipti į saloną – galima paimti per mašinos šoną.

Šiuo metu mūsų pastotė turi tris greitosios medicinos pagalbos automobilius ir vieną rezervinį.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Vilniaus filialo vadovas Tadeušas Rodz pasakojo, kad iš viso buvo nupirkti šeši nauji automobiliai. Jie skirti tarnybos filialo pastotėms. Ukmergei trečiadienį perduotas pats paskutinis iš pirktųjų.

Pasak vadovo, greitosios pagalbos automobiliai – brangus pirkinys – be įrangos kainuoja per 100 tūkst. eurų, o su įranga – apie 200 tūkst. Vien minėti neštuvai kainuoja keliasdešimt tūkstančių.

Direktorius taip pat pažymėjo, kad 2023 metais pagamintas automobilis pasižymi dideliu pravažumu, o tais būtina vykstant į atokias kaimo sodybas. Naujasis automobilis, vos pasiekęs Ukmergę, tą pačią parą jau pradėjo darbą – vyko į iškvietimus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų