Spausdinti šį puslapį

Oro kondicionavimo sistemų priežiūra: 5 patarimai, kaip užtikrinti, kad jūsų sistema veiktų efektyviai

Oro kondicionierius yra labai svarbi mūsų kasdienio gyvenimo dalis, ypač vasaros mėnesiais. Jis užtikrina vėsą ir komfortą mūsų namuose, biuruose ir kitose patalpose. Tačiau, kaip ir bet kuriam kitam įrenginiui, oro kondicionavimo sistemoms, kad jos veiktų efektyviai, reikia reguliarios techninės priežiūros.

Jei techninės priežiūros nepaisysite, gali sutrikti įrenginio veikla, padidėti sąskaitos už suvartotą energiją ir pablogėti patalpų oro kokybė. Šiame straipsnyje e-aquajazz.lt ekspertai dalinasi keletu patarimų, kaip užtikrinti, kad oro kondicionavimo sistema veiktų efektyviai.

  • Reguliariai keiskite oro filtrus

Oro filtrai yra esminis oro kondicionavimo sistemos komponentas. Jie sulaiko dulkes, žiedadulkes ir kitas daleles, kurios gali pakenkti patalpų oro kokybei. Laikui bėgant, šie filtrai užsikemša, todėl sumažėja oro srautas ir sistema sunkiau palaiko norimą temperatūrą. Dėl to gali padidėti energijos sąnaudos ir išaugti sąskaitos už komunalines paslaugas. Siekiant to išvengti, oro filtrus rekomenduojama keisti reguliariai bent kas sezoną arba kas 3-6 mėnesius, priklausomai nuo naudojimo laiko ir filtro tipo.

  • Kondensatoriaus ritės valymas

Kondensatoriaus ritės oro kondicionavimo sistemoje yra atsakingos už šilumos, sugertos iš patalpų oro, išleidimą. Laikui bėgant šios ritės gali pasidengti nešvarumais ir šiukšlėmis, dėl to sumažėja jų efektyvumas ir sistema turi dirbti sunkiau, kad atvėsintų orą. Norėdami išvalyti kondensatoriaus rites, išjunkite sistemos maitinimą ir minkštu šepečiu arba dulkių siurbliu pašalinkite visas šiukšles. Jei ritės labai užterštos, gali prireikti profesionalaus valymo.

  • Patikrinkite šaldymo skysčio kiekį

Šaldymo skystis - tai medžiaga, kuri sugeria patalpų oro šilumą ir jį atvėsina. Jei šaldymo skysčio lygis per žemas, sistema vėsins neefektyviai ir norimai temperatūrai palaikyti sunaudos daugiau energijos. Šaldymo skysčio tūrį turėtų tikrinti licencijuotas specialistas, nes, tūriui esant per mažam ar per dideliam, sistema gali veikti blogai, arba galima ją sugadinti

  • Patikrinkite ortakius

Ortakiai - tai vamzdžių tinklas, kuriuo vėsinamas oras paskirstomas po visą pastatą. Laikui bėgant ortakiai gali būti pažeisti, todėl gali atsirasti nuotėkis ir sumažėti oro srautas. Dėl to gali padidėti sąskaitos už energiją ir pablogėti patalpų oro kokybė. Ortakius turėtų tikrinti profesionalas, kuris gali nustatyti bet kokius nesandarumus ir juos pašalinti.

  • Planuokite reguliarią techninę priežiūrą

Reguliari techninė priežiūra yra labai svarbi, kad oro kondicionavimo sistema veiktų efektyviai. Rekomenduojama bent kartą per metus suplanuoti profesionalią apžiūrą ir derinimą. Profesionalas gali nustatyti visas galimas problemas ir jas išspręsti, kol jos netapo didelėmis. Tai gali padėti sutaupyti pinigų sąskaitoms už energiją ir išvengti brangiai kainuojančio remonto.

Apibendrinant galima pasakyti, kad reguliari oro kondicionavimo sistemos techninė priežiūra yra itin svarbi, kad sistema veiktu efektyviai. Laikydamiesi šių patarimų, galite prailginti sistemos tarnavimo laiką, sutaupyti pinigų sąskaitoms už energiją ir pagerinti patalpų oro kokybę. Nepamirškite, kad dėl bet kokio remonto ar techninės priežiūros visada turite kreiptis į licencijuotą specialistą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)