Spausdinti šį puslapį

Kandidatai vienas kitą apskundė teisėsaugai

Artėjant savivaldos rinkimams tarp Ukmergės kandidatų į merus – labai rimti kivirčai. Centro partijos kandidatas Eduardas Zeziulevičius kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl kito kandidato – rinkimų komiteto „Tavo Ukmergė“ lyderio Dariaus Varno grasinimo. O D. Varnas kreipėsi į policiją dėl šmeižto, apie jį skleidžiamo feisbuke.

Praėjusią savaitę E. Zeziulevičius savo kreipimąsi išsiuntė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiajam prokurorui. Jame nurodė vasario 7 d. apie 15 val. kilusio incidento aplinkybes.

Tądien sostinėje Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pastate vyko kandidatų į savivaldybių tarybas debatai. Į juos buvo atvykusi ir grupė ukmergiškių.

E.Zeziulevičius sako, kad filmavimui dar neprasidėjus jis ištiesė ranką pasisveikinti su visais, taip pat ir D. Varnu, tačiau šis puolė jį „grasinimais susidoroti“.

Visa tai matė kitų partijų atstovai. Sako tik vėliau išsiaiškinęs, kodėl užsitraukė nemalonę. Tai internetinė erdvė, kurioje paskleistos nuomonės ir komentarai apie D. Varno praeitį ir net esą padarytus nusikaltimus.

Pareiškime prokuratūrai pažymima, kad Ukmergės rajono policijoje dirba D. Varno brolis, todėl kreipiasi į vyriausiąjį prokurorą, kad tyrimas būtų atliktas nešališkai.

Prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo susidoroti su juo bei kreiptis į VRK dėl D. Varno neliečiamybės panaikinimo.

Taip pat prašo išsiaiškinti dėl atvejų, susijusių su D. Varno praeitimi, kai jis dar dirbo policijos pareigūnu.

Kandidatas į Ukmergės merus D. Varnas kategoriškai neigia bet kokius jam metamus kaltinimus dėl praeities. Jis sako, kad tai šmeižtas.

Dėl tikrovės neatitinkančios ir šmeižiančios informacijos, kuri platinama socialiniame tinkle „Facebook“, jis jau kreipėsi į policiją.

Dėl šio įvykio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

D.Varnas sako žinantis, kad socialinėje erdvėje jį šmeižia būtent E. Zeziulevičius. Apie tai jau žinojo ir vasario 7 dieną, kai su juo susitiko Vilniuje. Ir būtent dėl to neištiesė jam rankos. „Nei aš jam grasinau, nei įžeidžiau“, – tikino kandidatas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)