Spausdinti šį puslapį

Patvirtino rinkimų komisijų narių sudėtį

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad registravo jau 200 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių, planuojančių dalyvauti 2023 m. kovo 5 d. savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Kampanijos dalyvių registracija tęsis iki gruodžio 12 d.

Politinės kampanijos dalyviais registruotis privalo politinės partijos ir politiniai komitetai, kurie planuoja kelti kandidatus į merus ar kandidatų sąrašus artėjančiuose rinkimuose. Taip pat – fiziniai asmenys, ketinantys išsikelti savarankiškai ir kandidatuoti į merus.

VRK jau patvirtino savivaldybių rinkimų komisijų narių sudėtis ir paskyrė šių rinkimų komisijų pirmininkus. Ukmergėje šias pareigas eis Diana Mackonienė (pasiūlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

Savivaldybių rinkimų komisijos sudarytos iš teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos, savivaldybių administracijų direktorių ir politinių partijų pateiktų kandidatūrų.

Ukmergės rajono rinkimų komisijos sudėtis:

Nina Lilia Galickė (pasiūlė Darbo partija);

Rasa Giedrienė (pasiūlė teisingumo ministras);

Odeta Gudėnienė (pasiūlė Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai);

Gražina Kaziulienė (pasiūlė Lietuvos regionų partija);

Paulius Kiela (pasiūlė partija „Laisvė ir teisingumas“);

Odeta Mackevičienė (pasiūlė Lietuvos socialdemokratų partija);

Violeta Markevičienė (pasiūlė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai);

Ingrida Murauskienė (pasiūlė Lietuvos teisininkų draugija);

Monika Raškevičienė (pasiūlė administracijos direktorius);

Inga Stončiuvienė (pasiūlė Liberalų sąjūdis);

Edita Tamošiūnienė (pasiūlė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“);

Justina Žukauskaitė (pasiūlė Laisvės partija).

Komisijų pirmininkų priesaikos ceremoniją VRK organizuoja gruodžio 5 d. 9 val. Ji vyks Seime. Prisiekus pirmininkams, jiems bus organizuojami mokymai, susiję su artėjančių rinkimų organizavimo procedūromis. 

Rašytinius pasižadėjimus savivaldybių rinkimų komisijų nariai turės duoti per 15 dienų nuo VRK sprendimo, kuriuo patvirtinta savivaldybių rinkimų komisijų sudėtis, įsigaliojimo dienos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)