Spausdinti šį puslapį

Struktūros pokyčiai: nauji postai ir atsisveikinimo ašaros

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės rajono savivaldybė Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės rajono savivaldybė

Nuo kovo mėnesio Ukmergės rajono savivaldybės administracijos struktūra keisis: ateis dirbti nauji žmonės, deja, kai kuriems darbovietę teks palikti. Nutarta sumažinti savivaldybės darbuotojų skaičių nuo 241 dabar esančio iki 235.

Savivaldybės administracijos direktoriaus siūlymu struktūros pakeitimai buvo parengti ir rajono tarybai pristatyti praėjusių metų rudenį.

Pagrindinis permainų siekis – optimizuoti savivaldybės administracijos darbą, efektyviau panaudoti kvalifikuotus darbuotojus, didinti darbuotojų motyvaciją, administracijos veiklos skaidrumą ir efektyvumą.

Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas pasakojo, kad trims valstybės tarnautojams, sulaukusiems 65-erių metų, valstybės tarnybos sutartys nebuvo pratęstos.

Kolegos išlydės Bendrojo skyriaus vedėjos pavaduotoją Zitą Baublytę, Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriaus vyresn. specialistą Algirdą Pečiulį, Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vyresn. specialistą Vacį Lučiūną.

Šalių sutarimu sutartis nutraukta ir su vienu valstybės tarnautoju, kuris dar nėra sulaukęs 65-erių.

Naikinant pareigybes šalių sutarimu sutartys bus nutrauktos su penkiais pagal darbo sutartis dirbusiais savivaldybės darbuotojais. Tarp jų yra ir nesulaukusių pensinio amžiaus, ir jau pensininkų.

Pasak administracijos direktoriaus, pertvarka palies beveik visus iš 16 savivaldybės skyrių. Beveik nepakitę liks tik keli.

Skils į poskyrius

Keturi savivaldybės skyriai turės po du poskyrius. Personalo ir dokumentų valdymo skyrius turės Personalo ir dokumentų valdymo bei Ūkinio aptarnavimo poskyrius. Turto valdymo ir apskaitos skyrius – Apskaitos bei Turto ir įmonių valdymo poskyrius, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius – Rinkliavų bei Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrius.

Iš dviejų dabartinių sujungtame Vaiko teisių apsaugos ir Socialinės paramos skyriuje veiks Vaiko teisių apsaugos bei Socialinės paramos administravimo poskyriai.

Dabartinis Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius skils į Civilinės metrikacijos bei Teisės skyrius.

Žemės ūkio ir infrastruktūros skyrius skaidomas į Žemės ūkio ir kaimo plėtros bei Statybos ir infrastruktūros skyrius. Kituose skyriuose taip pat numatyti įvairūs pokyčiai.

Nauji vedėjai

Jau atrinkti ir paskirti keli nauji skyrių vedėjai.

Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriui nuo kovo 1 d. dienos vadovaus Deltuvos seniūno pareigas ėjęs Salvijus Stimburys.

Statybos infrastruktūros skyriaus  vedėjo pareigas eis ligšiolinis Strateginės plėtros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Gediminas Narbutas.

Centralizuoto vidaus audito skyriui nuo balandžio 1 d. vadovaus Kontrolės ir audito tarnyboje dirbusi Odeta Mackevičienė, Turto valdymo ir apskaitos skyriui – dabartinis Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierės pavaduotojas Albertas Jackūnas.

Naujiems vedėjams, kurie ir lig šiol dirbo rajono savivaldybės administracijoje, konkurso keliu postų siekti neteko. Komisijai įvertinus jų gebėjimus, darbuotojai tiesiog perkelti į aukštesnes pareigas

Skelbs konkursus

Naujiems savivaldybės darbuotojams bus skelbiami ar jau paskelbti konkursai. Konkurso būdu ieškomi Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus bei Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vedėjai.

Konkursai skelbiami Architektūros ir urbanistikos skyriaus trijų specialistų pareigoms užimti, Jaunimo reikalų koordinatoriaus, Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus, Investicijų ir užsienio ryšių skyrių specialistų pareigoms užimti.

„Nepakeičiamų nėra“

 Jackūnas pasakojo, kad pokyčiams rengtasi labai kruopščiai ir atsakingai, kalbėta su kiekvienu specialistu, kai kurie perkelti iš vieno skyriaus į kitą, keistos pareigybinės instrukcijos. „Amžino nieko nėra ir nėra nepakeičiamų žmonių“, – atviravo direktorius. Tvirtino, kad kuriant naują savivaldybės struktūrą, pirmiausia galvota apie darbuotojo kompetenciją. Esą partiškumo principas buriant komandą niekur netaikytas.

Pasak direktoriaus, nors darbuotojų administracijoje sumažės, kol kas apie biudžeto lėšų taupymą negalvojama, nes išeinantiems teks sumokėti išeitines kompensacijas, be to, didėja minimalus atlyginimas.

Nuo kovo 1 d. persitvarkiusioje savivaldybėje bus įvairių persistumdymų, numatomas tam tikras pereinamasis laikotarpis. Paskelbus konkursus laisvoms vietoms, jos, tikėtina, bus užimtos per mėnesį ar pusantro.

Šie pokyčiai – didžiausia savivaldybės struktūros pertvarka per pastaruosius 20 metų. Rajono vadovai apie juos kalbėjo nuo pat savo kadencijos pradžios pernai kovą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)