Spausdinti šį puslapį

Keičiasi savivaldybės administracijos struktūra

Nuo kovo 1 dienos keičiasi Ukmergės rajono savivaldybės administracijos struktūra – sujungus skyrius, darbuotojų dviem pareigybėmis sumažėjo. Pokyčiai vyksta ir kabinetuose – kai kuriems specialistams teko kraustytis.

Sujungiant skyrius, kurių darbuotojams dėl pavestų funkcijų būtina glaudžiai bendradarbiauti, administracijos skyrių skaičius sumažėjo nuo 16 iki 13.

Rajono savivaldybės tarybai pritarus, sujungti skyriai: Švietimo ir sporto su Kultūros ir turizmo, Architektūros ir urbanistikos su Statybos ir infrastruktūros, Personalo ir dokumentų valdymo su Civilinės metrikacijos, Viešųjų pirkimų su Teisės.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriui vadovaus Vaidotas Kalinas, Urbanistikos ir infrastruktūros – Tadas Balžekas, Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo – Zina Kurmelienė, Viešųjų pirkimų ir teisės – Diana Gervinskienė.

Buvęs Turto valdymo ir apskaitos skyrius padalintas. Apskaitos skyriui vadovaus Algimanta Laskauskienė, Turto ir įmonių valdymo skyriui – Daiva Gladkauskienė.

Strateginio planavimo funkcija perduota buvusiam Investicijų ir užsienio ryšių skyriui. Dabar jis vadinsis Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros. Dėl vedėjo pareigų bus skelbiamas konkursas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno teigimu, iš šio skyriaus tikimasi didelio proveržio.

Atsiras Finansų skyrius, kurio vedėja – Vida Butkevičienė. Šiam skyriui priskirta rinkliavų funkcija. Išliks Centralizuoto vidaus audito, Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių, Žemės ūkio ir kaimo plėtros bei Socialinės paramos skyriai.

Viešojo administravimo įstatyme yra numatyta, kad skyrių turi sudaryti ne mažiau kaip 4 darbuotojai, o kai kuriuose iki šiol buvusiuose jų buvo mažiau, pavyzdžiui, Civilinės metrikacijos ir Teisės skyriuose jų dirbo po 3.

Pasak D. Varno, skyrių sujungimas daromas tam, kad visi darbai eitųsi greičiau, reikėtų mažiau derinimų.

Naujuose skyriuose įvedamos vedėjo pavaduotojo pareigybės. Manoma, kad tai padės užtikrinti sklandų darbą atostogų, ligų, komandiruočių atvejais. Anot D. Varno, anksčiau vedėją pavaduojančiam asmeniui reikėdavo mokėti priedą prie algos, o atsiradus pavaduotojo pareigybei, bus sutaupyta, nes priedų nebeliks. Pavaduoti vedėją bus viena iš funkcijų.

Sutaupė dvi pareigybes

Įgyvendinus reorganizaciją, administracijos darbuotojų skaičius sumažėjo dviem pareigybėmis – nuo 227 iki 225. Jau patvirtinti pareigybių sąrašai, nuostatai, valstybės tarnautojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybių aprašymai.

Atsižvelgiant į Savivaldybių infrastruktūros plėtros įstatymo reikalavimus, atsirado naujas infrastruktūros inžinieriaus etatas.

Iš seniūnijų specialistų į savivaldybės administraciją perimama rinkliavų funkcija. Įvertinus, kad ligšiolinis rinkliavos specialistų darbo organizavimas nebuvo efektyvus, nutarta, kad kaimiškose seniūnijose dirbantys specialistai informaciją apie deklaruojamas vietas ir su tuo susijusius rinkliavų duomenis turės perduoti administracijos rinkliavos specialistams.

Palietė ir seniūnijas

D.Varno teigimu, per dvejų metų laikotarpį bendrą administracijos darbuotojų skaičių tikimasi sumažinti maždaug iki 200. Ateityje seniūnijose planuojama modernizuoti šilumos ūkį, privatizuoti nenaudojamus pastatus. Tai taip pat leis palaipsniui mažinti darbuotojų skaičių.

Pasak direktoriaus, ateityje planuojama darbuotojams duoti daugiau užduočių ir kelti jų atlyginimus.

Viršijančiose 1,5 tūkst. gyventojų skaičių seniūnijose atsiras pavaduotojo etatas. Toks etatas jau įvestas Ukmergės miesto seniūnijoje. Pasak administracijos direktoriaus, dabartinės seniūnės Zitos Pečiulienės prašymu, nuo kovo ji bus pervesta į pavaduotojos pareigas, o seniūno pareigoms bus skelbiamas konkursas. „Rajono vadovai miesto seniūnijai kelia aukštus uždavinius ir tikisi didžiulio proveržio mieste tiek kuriant, tiek prižiūrint jo infrastruktūrą“, – sakė administracijos direktorius.

Vyksta kraustymasis

Papildomo finansavimo poreikio dėl administracijos struktūros pertvarkos nėra. Šių metų biudžete darbo užmokesčio fondo pasikeitimai buvo susiję su pareiginės algos bazinio dydžio bei minimalios mėnesinės algos pasikeitimais, bet ne struktūros reorganizavimu.

Pokyčiai įgyvendinami ne vien dokumentuose – pastarąją savaitę vyko darbuotojų kraustymasis iš vienų kabinetų į kitus.

Prie Švietimo ir sporto skyriaus prijungus kultūros sritį, buvusio Kultūros ir turizmo skyriaus darbuotojai iš Kęstučio aikštės 2-2 persikraustė į patalpas Kauno g. 2. Visi naujojo skyriaus darbuotojai dirbs po vienu stogu.

Ieškantieji savivaldybės gydytojos, jaunimo reikalų koordinatorės, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės, duomenų apsaugos pareigūnės ar specialisto civilinei saugai ir mobilizacijai, dirbusių Švietimo ir sporto skyriaus pastate, nuo šiol turės keliauti kitu adresu. Šių specialistų kabinetai įsikurs Kęstučio a. 2-2.

D.Varnas sakė, kad savivaldybės interneto svetainėje informaciją žadama atnaujinti iki pirmadienio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)