Spausdinti šį puslapį

Vilniaus gatvę remontuos – miesto centrą pasieksime aplinkkeliais

Dėl Vilniaus gatvės remonto kurį laiką pagrindinis Ukmergės tiltas bus uždarytas. Dėl Vilniaus gatvės remonto kurį laiką pagrindinis Ukmergės tiltas bus uždarytas.

Šią vasarą planuojama pradėti ilgai lauktą Vilniaus gatvės atkarpos remontą nuo centrinės sankryžos iki tilto per Šventąją.

Vairuotojams dėl to teks apsišarvuoti kantrybe, nes persikelti per upę pagrindiniu tiltu bus neįmanoma.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad remonto darbus žadama pradėti birželio viduryje. Jie vyks etapais.

Tiesa, šiuo metu yra vykdomi archeologiniai kasinėjimai. Jeigu jų metu nebus surasta nieko, kas kliudytų pradėti darbus, tikimasi, kad remontas startuos laiku. „Jeigu archeologai kažką suras, situacija gali kardinaliai pasikeisti“, – sakė direktorius. Vis tik, jo duomenimis, pagal senąsias miesto schemas šioje vietoje radinių neturėtų rasti.

Pradėjus darbus, pirmu etapu bus uždarytas eismas nuo tilto iki  Paupio gatvės.

Mieste, norint iš vienos upės pusės pasiekti kitą, teks sukti lanką automagistrale. Jeigu viskas klostysis sėkmingai, tikimasi, kad šios atkarpos remontas bus baigtas per mėnesį.

Antruoju etapu bus remontuojama Vilniaus gatvė nuo centrinės sankryžos iki Paupio gatvės. Lengvųjų transporto priemonių eismas apvažiavimui bus nukreipiamas per Paupio ir Pakalnės gatves. Važiuojantieji iš Užupio miesto centrą pasieks per Paupio gatvę, o grįžti iš centro bus galima Pakalnės gatve. Gali būti, kad šioje gatvėje laikinai bus pakeista eismo kryptis arba vyks dvipusis eismas. Sprendimų dar ieškoma.

Pasak D. Varno, didžiausia problema – ne pėsčiųjų ar automobilių eismas, o maršrutinių autobusų. „Šiuo metu dėliojami planai, rengiamos apvažiavimų schemos, kurios, prieš pradedant remonto darbus, bus paviešintos“, – teigė direktorius.

D.Varnas informavo, kad remontas bus atliekamas valstybės biudžeto lėšomis, nes kelias yra Lietuvos automobilių kelių direkcijos žinioje. Šio projekto pradžios laukiama jau ne vienus metus, nes Vilniaus gatvė miesto centre yra labai prastos būklės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)