Spausdinti šį puslapį

Paskelbė netvarkingų sklypų adresus

Ukmergės rajono savivaldybė paviešino miesto teritorijoje esančių nesutvarkytų žemės sklypų savininkų adresus.

„Kviečiame visus žemės sklypų savininkus būti pilietiškus ir sutvarkyti jiems priklausančias teritorijas: surinkti šiukšles, šienauti vejas, sutvarkyti želdinius, surinkti nupjautas ar nukritusias šakas“, – skelbia savivaldybė.

Ukmergės miesto seniūnijos darbuotojai užfiksavo per 100 adresų, kur žemės sklypai laukia savo šeimininkų rankų prisilietimo. Susitvarkyti raginama iki liepos 25 dienos.

To nepadarę žemės savininkai, atlikus papildomus patikrinimus, bus patraukti administracinėn atsakomybėn pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį.

Už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 Eur. Dažniausiai tokiais atvejais skiriama 80 Eur bauda.

Ukmergės miesto seniūnijos vyr. specialistas Ričardas Matukas pasakojo, kad į sąrašą buvo traukiami tik tie privatūs sklypai, kur akivaizdu, kad žmogaus ranka šią vasarą prie žolynų nesilietė, taip pat tie, kur akivaizdžiai netvarkingas vaizdas matosi nuo gatvės.

Sako, kad tai – ir privačių namų valdos, ir nešienauti sklypai. Vieni jų parduodami, kiti tiesiog laikomi apleisti, kai kurių šeimininkai išvykę, namai negyvenami. Kituose žmonės gyvena, bet yra apsileidę ar tiesiog neturi jėgų apsišienauti. Tačiau jokia priežastis neatleidžia nuo atsakomybės rūpintis savo valda.

Pasak R. Matuko, netvarkomų sklypų sąrašas kasmet yra panašaus ilgio. Tiesa, vieni iš jo išbraukiami, kiti įrašomi. Viešai paskelbus apie netvarkingus sklypus, šią savaitę seniūnijoje buvo sulaukta kelių pranešimų, kad sklypai jau sutvarkyti. 

Tačiau, pasak R. Matuko, išbraukti iš paviešinto sąrašo juos žadama tik po liepos 25 dienos, kai bus dar kartą atlikta apžiūra.

Skelbiamame nesutvarkytų teritorijų sąraše minima bent 40 Ukmergės gatvių. Bene daugiausia adresų – Nuotekų gatvėje, taip pat – Vilniaus, Vienkiemio gatvėse.  Daugiau kaip po du adresus minima Gruodžio 17-osios, Bugenių, Miškų, Klevų, Pavasario, Putinų, Radastų, Vikių gatvėse.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)