Spausdinti šį puslapį

Sezoną pradėjo apsilankymu ukmergiškės ūkyje

Naujojo TV3 sezono pirmojoje „La maistas“ laidoje virtuvės šefas Gian Luca Demarco rinkosi daržoves iš ukmergiškės Genovaitės Sakalauskienės ekologinio ūkio.

Charizmatiškasis italas visą sezoną žada lankytis ekologiniuose ūkiuose, o vėliau, kartu su laidos herojais, gamins patiekalus tik iš ten randamų ingredientų.

Savo gerą draugę ūkininkę Genutę garsusis virtuvės šefas švelniai vadins „mama“ – dėl gaminamų uogienių, tyrių, padažų iš ūkyje auginamų uogų, vaisių ir daržovių.

Pasak Genutės, su Luca šeimomis bičiuliaujasi tiek laiko, kiek ji augina smidrus – apie 10 metų. Susipažino ūkininkų turgelyje, kur žinomas virtuvės šefas rinkosi produktus.

Savo ūkyje Genutė sukasi jau 17 metų. „Nuo pat vaikystės svajojau dirbti žemę ir gyventi kaime – tikrai nenorėjau niekur iš ten kraustytis. Visos mano vasaros praėjo uogaujant ir grybaujant, todėl, atvažiavus gyventi į Ukmergę, man visa tai rūpėjo ir toliau. Galvojau, kaip dabar aš gyvensiu? Kadangi esu dzūkė, man nuo prigimties reikėjo uogų ir grybų, todėl ėmiau ir prisisodinau“, – laidoje savo istorija dalysis ji.

Apžiūrėjęs viską, ką augina ūkininkė, savo receptuose Gian Luca nutarė supinti Italijos ir Lietuvos skonius. Savo netikėtiems patiekalams virtuvės šefas panaudojo Genutės auginamus pomidorus, bazilikus ir net šermukšnius. O kad patiekalai primintų Italiją, jis pristatė du sūrius – buivolių pieno mocarelą bei buratą.

Laida filmuota Genutės sodyboje prieš dvi savaites, kai dar džiaugėmės vasara, o dabar šiame ūkyje jau prasidėjo sulčių spaudimo sezonas ir kiti rudeniški darbai. Spalio mėnesį ūkininkė ketina surengti moliūgų šventę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)