Kaip tinkamai naudoti šunų nešiojimo kuprinę?

Radus puikią kuprinę savo keturkojui draugui, labai svarbu suprasti, kaip teisingai ją naudoti. Tinkamas naudojimas užtikrina jūsų augintinio komfortą ir saugumą nuotykių metu. Štai kaip rekomenduoju tai daryti.

Pirma, prieš leisdamiesi į kelionę,  supažindinkite savo šunį su kuprine. Pradėkite nuo to, kad leiskite savo augintiniui apuostyti ir ištyrinėti kuprinę, kol ji guli ant žemės. Tyrinėjimą galite paskatinti įdėdami į kuprinę skanėstų. Kai šuo su ja susipažins, atsargiai įdėkite jį į vežimėlį ir pritvirtinkite įmontuotu pavadėliu arba segtuku. Svarbu įsitikinti, kad šuniui ne tik patogu, bet ir jis yra pritvirtintas vietoje, kad būtų išvengta bandymų pabėgti.

Sureguliuokite dirželius taip, kad jie tinkamai priglustų prie jūsų kūno. Kuprinė turėtų sėdėti aukštai ant nugaros, kad mažiau apkrautumėte pečius ir stuburą. Svoris turėtų būti tolygiai paskirstytas, kad būtų išvengta bet kokio disbalanso, kuris gali sukelti nepatogumų tiek jums, tiek jūsų šuniui.

Prieš išsiruošdami į kelionę, dvigubai patikrinkite kiekvieną uždarymo ir fiksavimo mechanizmą. Užtrauktukai, užtrauktukai ir velcro turėtų būti patikimai užsegti, o sutvirtintos siūlės turėtų būti patikrintos, ar nėra galimo nusidėvėjimo. Nepamirškite, kad gabenant kailinį draugą svarbiausia yra saugumas.

Pasivaikščiojimo metu reguliariai prižiūrėkite savo šunį, ar nėra streso ar diskomforto požymių. Jei šuo pernelyg dvesia, inkščia ar rodo bet kokius nelaimės požymius, padarykite pertrauką ir įvertinkite situaciją. Prireikus sureguliuokite vėdinimo plokštes, kad užtikrintumėte tinkamą oro srautą, ypač šiltesnėmis dienomis.

Pateikiame keletą papildomų patarimų, kaip optimizuoti patirtį:

  • Pamažu ilginkite laiką, kurį šuo praleidžia nešioklėje.
  • Naudokite apdovanojimus ir pozityvų pastiprinimą, kad sukurtumėte teigiamą ryšį su nešiokle.
  • Įsitikinkite, kad jūsų šuo nuėjo į tualetą, prieš jį ilgesniam laikui dedant į nešioklę.
  • Venkite perpildytos ar pavojingos aplinkos, kurioje jūsų augintinis gali jausti grėsmę ar būti per daug stimuliuojamas.

Įgyvendinkite šią praktiką ir pamatysite, kad kuprinė šunims nešiotis su savimi yra ne tik transporto priemonė, bet ir vartai į bendrus nuotykius ir naujus potyrius. Su augintiniu patogiai įsitaisius, įvairios pasaulio vietovės taps prieinamos ir sustiprins jūsų tarpusavio ryšį per tyrinėjimo džiaugsmą.

Patarimai, kaip išmokyti šunį naudotis kuprine

Supažindinti šunį su nešiojimo kuprine yra labai svarbu, kad jums abiem nekiltų streso. Pradėkite neskubėdami ir leiskite savo pūkuotam draugui susipažinti su naujuoju inventoriumi. Man pavyko padėti tuščią kuprinę ant grindų ir leisti šuniui pačiam ją ištirti. Dažnai į ją įdedu mėgstamų skanėstų, kad ji asocijuotųsi su teigiamais potyriais.

Kai šuo patogiai įsitaiso kuprinėje, būdamas namie trumpam atsargiai įdedu jį į ją. Svarbu palaipsniui ilginti laiką, kurį jie praleidžia kuprinėje, visada būtinai prižiūrint ir padrąsinant. Niekada nepamirštu jų apdovanoti skanėstu ir pagirti, kad sustiprinčiau teigiamus buvimo kuprinėje aspektus. Užsukite į Zuza.lt el.parduotuvę, kurioje rasite itin gerų krepšių gyvūnams.

Ruošiantis pirmajam lauko nuotykiui labai svarbu sureguliuoti dirželius, kad jie tinkamai priglustų. Visada dukart patikrinu, kad dirželis būtų prigludęs, bet ne per ankštas, taip užtikrindamas šuns komfortą. Manau, kad naudinga vaikščioti po namus su nešiokle, kad šuo priprastų prie judesių. Kokybiškas krepšys: https://zuza.lt/catalog/prekybos-centras/transporteriai-keliauniniai-krepsiai-kuprines/1/

Prieš išeidamas į lauką, kelis kartus praktiškai išbandau mūsų rutiną, kad sustiprinčiau pažintį. Tai apima pasivaikščiojimą aplink kvartalą, keleto laiptų įveikimą ir net perpildytos aplinkos imitavimą, jei mūsų kelionės metu tikiuosi tokios aplinkos.

Atradau, kad geriausias būdas - sudaryti reguliarų treniruočių grafiką. Svarbiausia yra nuoseklumas - jis padeda mano šuniui suprasti, kad kuprinė yra normali mūsų bendro gyvenimo dalis. Nesvarbu, ar tai būtų trumpa kelionė į netoliese esantį parką, ar tiesiog pasivaikščiojimas po apylinkes, stengiuosi, kad kuprinė būtų naudojama reguliariai.

Ir galiausiai stebiu, ar neatsiranda kokių nors diskomforto ar nerimo požymių. Jei mano šuo atrodo neramus, nedelsdamas darau pertrauką ir grįžtu prie žingsnio, kuriame jis jautėsi saugus. Viskas priklauso nuo pozityvaus pastiprinimo, kantrybės ir įsitikinimo, kad kuprinė asocijuojasi su linksmybėmis ir nuotykiais.

Nors saugumo sumetimai ir tinkamas pritaikymas yra pagrindiniai šunų kuprinės pasirinkimo ir naudojimo elementai, ne mažiau svarbu švelniai ir pozityviai supažindinti savo augintinį su kuprine. Juk tai turi būti maloni patirtis. Taigi skirkite laiko tinkamam jų mokymui ir pamatysite, kad kuprinė tampa artėjančio nuotykio ir ryšio ženklu, kurio jūsų šuo pradeda laukti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų