Nutarta reorganizuoti Ukmergės ligoninę

Jungiamos Ukmergės ir Širvintų ligoninės. Jungiamos Ukmergės ir Širvintų ligoninės.

Ukmergės rajono taryba nutarė reorganizuoti VšĮ Ukmergės ligoninę prijungiant prie jos Širvintų ligoninę. Antradienį vykusiame Ukmergės rajono tarybos posėdyje, nagrinėjant šį itin aktualų ir daug metų brandintą klausimą, Ukmergės rajono tarybos nariai jam pritarė vienbalsiai.

Rajonuose mažėjant gyventojų, jungiant gydymo įstaigas, siekiama užtikrinti pakankamą pacientų skaičių, teisingai paskirstant žmogiškuosius išteklius, mažėjant administravimo kaštams, lėšas skirti medicinos darbuotojams bei paslaugų kokybei, bei prieinamumui gerinti.

Reorganizacija vykdoma iš ligoninės lėšų.

Širvintų rajono savivaldybės dalininko dalis perimama už esamus VšĮ Širvintų ligoninės įsiskolinimus.

Atlikta ekonominė analizė parodė, kad projektas teigiamą rezultatą pasieks trečiaisiais veiklos metais.

Ukmergės ligoninė perima Širvintų ligoninės sutartines teises su teritorine ligonių kasa – finansavimą (šiuo metu apie 1,5 mln. ir kvotas). Pirmuosius dvejus metus dėl vykdomų struktūrinių ir organizacinių pokyčių tikėtinas neigiamas veiklos rezultatas.

Po reorganizavimo Ukmergės ligoninė pavadinimo nekeis.

Jai vadovaus dabartinis jos vadovas.

Tarybos sprendimu taip pat pritarta Ukmergės rajono savivaldybės ir Širvintų rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutarčiai, kurioje aptariami įsipareigojimai dėl VšĮ Ukmergės ligoninės teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų Širvintų rajono gyventojams.

Šalys įsipareigoja geranoriškai bendradarbiauti sprendžiant iškilusias problemas sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ar su tuo susijusiose srityse.

Sutartimi Ukmergės rajono savivaldybė įsipareigoja sudaryti galimybę širvintiškiams ir į ligoninę juos lydintiems asmenims pasinaudoti pavėžėjimo paslauga, nustatyti jos poreikį bei sudaryti tvarkaraštį.

Taip pat įsipareigojama užtikrinti, kad širvintiškiai galėtų gauti konsultacinės poliklinikos gydytojų paslaugas Širvintose esančiose patalpose, nemažinant teikiamų konsultacijų įvairovės ir dažnio. Taip pat užtikrinti, kad širvintiškiai galėtų naudotis visomis Ukmergės ligoninės teikiamomis stacionaro paslaugomis.

Sutartis skelbia, kad reorganizavus įstaigas Širvintų ligoninės darbuotojų darbo santykiai tęsiami Ukmergės ligoninėje. Vykdant struktūrinius pertvarkymus bus užtikrinta, kad atitinkantiems reikiamą kvalifikaciją darbuotojams bus pasiūlytos laisvos darbo vietos.

Širvintų rajono savivaldybė įsipareigoja užtikrinti, kad Ukmergės ligoninei perduodamas turtas būtų tinkamas sveikatos priežiūros veiklai vykdyti, o perduodamos patalpos atitiktų higienos normas.

Taip pat kaimynai įsipareigoja ne mažiau kaip 50 proc. prisidėti prie patalpų remonto, aplinkos pritaikymo, infrastruktūros bei kitų darbų, kuriuos atlikus būtų pagerinta pastato būklė ar padidėtų jo vertė.

Širvintų rajono gyventojų pavėžėjimui iki Ukmergės mūsų rajono biudžete numatyta apie 15 000 Eur per metus.

Sprendimui dėl VšĮ Ukmergės ligoninės reorganizavimo prijungiant prie jos Širvintų ligoninę dar turi pritarti ir Širvintų politikai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų