Suplanuotą aplinkkelį tiesti pasiruošta, bet yra ir abejonių

Iškirstas miškas pažymi vietą, kur prasidės naujasis aplinkkelis. Iškirstas miškas pažymi vietą, kur prasidės naujasis aplinkkelis.

Prieš du dešimtmečius suplanuoto naujojo aplinkkelio su tiltu per Šventąją kontūrai jau nubrėžti – iškirstas platus miško ruožas, žymintis kelio vietą. Jis įsirėžia į kelią Vytinė–Vaitkuškis–Ukmergė ties Pivonijos šilu.

Kelias drieksis per mišką, kirs Linų gatvę Ukmergėje ir už daugiau nei keturių kilometrų, ties sankryža, jungsis su Kauno ir Žiedo gatvėmis. 

Nors vieta, kur bus naujojo kelio pradžia, aiški, tolesnis automobilių srautas kelia abejonių.

„Automobilių srautas toliau judės keliu Vytinė–Vaitkuškis–Ukmergė iki magistralinio kelio A2 Vilnius–Panevėžys“, – informavo projekto vykdytojo Lietuvos automobilių kelių direkcijos Komunikacijos vadybininkė Neda Černiauskaitė.

Tačiau šis kelias prastos būklės. Gal jau numatytas jo remontas? Pasak direkcijos atstovės, pagal parengtą remontuotinų krašto kelių ruožų prioritetinę eilę minėtas kelio ruožas pažymėtas 614, 622, 966 ir 1 165 numeriais. Remontas čia vyks ne anksčiau kaip po 7-erių metų.

Tiesa, panašu, kad ir pats aplinkkelis vargu ar iki to laiko atsiras...

Kelių direkcijos atstovė taip pat teigė, kad aplinkkelis skirtas tranzitinio transporto eliminavimui iš miesto centro.

Ukmergės aplinkkelio techninis darbo projektas rengiamas vadovaujantis „Pietinio Ukmergės aplinkkelio su tiltu per Šventosios upę specialiojo plano koregavimo“ sprendiniais, kuriuos 2021 m. parengė Ukmergės rajono savivaldybė.

Jais koreguotas 2006 metais parengtas specialusis planas. Atliekant koregavimą, esminiai sprendiniai nebuvo keičiami – išlaikyta nustatyta aplinkkelio trasa, jos trajektorija, išilginis kelio pjūvis.

Specialiojo plano koregavimo dokumente rašoma, kad pagrindiniai aplinkkelio transporto srautai prognozuojami tranzitiniai: Kauno–Vilniaus, Kauno–Molėtų kryptimis. Taip pat vietiniai – nuo Kauno gatvės iki Linų gatvės.

Skelbiama, kad, atsižvelgiant į panašius 2004 m. parengto plano ir dabartinius eismo intensyvumo rodiklius, daroma prielaida, kad prognozuojamas eismo intensyvumas pietiniame aplinkkelyje bus panašus, koks skaičiuotas plano rengimo metu. Tada planuota, kad per parą pravažiuos 4 218 automobilių. Iš jų krovininiai – 943.

Tiesa, kol kas tik iškirstas miškas. Apie kelio tiesimo darbus kalba dar neina. Žvelgiant į tai, ką apie šį projektą esame rašę prieš 4-erius metus, kyla liūdnų minčių, kad planai dėl aplinkkelio toli gražu neatitinka realybės.

„Savivaldybės taryba pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su Lietuvos automobilių kelių direkcija, įgyvendinant projektą „Ukmergės miesto gatvių ir sankryžų rekonstravimas ir remontas bei pietvakarinio aplinkkelio statyba“.

Įgyvendinant jį Kelių direkcija suprojektuos ir pastatys Ukmergės miesto pietvakarinį aplinkkelį su tiltu per Šventosios upę bei suremontuos valstybinės reikšmės krašto kelio Ukmergė–Molėtai 0,377–0,826 km ruožą ir esamą tiltą per Šventosios upę.

Savivaldybė perims nuosavybės teise valstybinės reikšmės krašto kelių ruožus – Antakalnio, Vilniaus ir Gedimino gatves iki miesto ribos, rekonstruos Ukmergės miesto Kauno–Žiedo gatvių sankryžą į žiedinę bei Ukmergės miesto Linų gatvę.

Kelių direkcija įsipareigoja finansuoti aplinkkelio statybą ir tilto per Šventąją Vilniaus gatvėje remontą Kelių priežiūros ir plėtros programos bei kitomis lėšomis.

Savivaldybė įsipareigoja finansuoti Kauno–Žiedo gatvių sankryžos į žiedinę bei Linų gatvės rekonstravimą savivaldybės biudžeto bei kitomis lėšomis.

Kelių direkcija valstybinės reikšmės krašto kelią Nr. 115 Ukmergė–Molėtai, valstybinės reikšmės krašto kelią Nr. 174 Ukmergė–Raguva–Nevėžis ir valstybinės reikšmės kelią Nr. 231 Vytinė–Vaitkuškis–Ukmergė valdo patikėjimo teise.

Savivaldybė Linų, Kauno, Žiedo gatves, esančias Ukmergės mieste, valdo nuosavybės teise. Bendradarbiavimo sutartyje numatyta, kokiais terminais bus vykdomi darbai.

Ukmergės miesto pietvakarinio aplinkkelio su tiltu per Šventosios upę techninis projektas bus rengiamas 2020–2021 m., statybos darbai įgyvendinami 2022–2023 m.

Tilto per Šventąją remonto techninis projektas bus rengiamas 2021–2022 m., statybos darbai įgyvendinami 2023–2024 m.

Kauno–Žiedo gatvių sankryžos į žiedinę rekonstravimo bei Linų gatvės techninis darbo projektas bus rengiamas 2020 m. Statybos darbai įgyvendinami 2021 m. ar vėliau, bet iki aplinkkelio statybos darbų pradžios.“

„Ukmergės žinios“,2019 m. lapkritis

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+31 # orakulas 2023-09-27 20:21
projekto nėra, terminai juokingi. kam pradejo- medis vertingas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+33 # Bepotizmas 2023-09-28 09:22
jūsų veiksmais miestas šaukte šaukiasi pagalbos!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+26 # Klausimas 2023-09-28 09:45
Nesuprantu koki jus tranzita eliminuosit is miesto? Juk pagrindinis tranzitas yra Utena ir Moletai, nieks net nevaziuos aplinkeliu nes paprasciausiai neapsimokes
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+37 # Ok 2023-09-28 10:28
Nebus to aplinkkelio niekada.Paprasčiausiai,už medžius nemažai pinigų pasiėmė.Nežinau,didesnių vagių ir puspročių Ukmergės valdžioj dar nebuvo.Ką su gatvėm padarė,o ypač su gatve prie Maximos žiedo g.,čia reikia gerai būti gamtos nuskriaustu dėl protelio,kad iš geros 4 juostų gatvės padaryti tokį pasityčiojimą.Pažiūrėsim,kaip jūs valysit tą takelį,normaliu keliu tai pavadinti net liežuvis neapsiverčia.O kaip su čekiukais reikalai,a,vagys.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+34 # Ona 2023-09-28 13:02
Visi su pazymom, jai kas- nepakaltinami ...o kas juos valdo, tai jau kitas klausymas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+29 # Miskas 2023-09-28 14:22
Jei miskas iskirstas nepatvirtinus aplinkelio projekto, tada tai- skandalas. Viesinimo , svarstymo etapai ar buvo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+32 # Teisingumas 2023-09-28 16:47
Projekto nėra, o medžiai iškirsti. Turiu klausimą: kas davė leidimą kirsti šiuos medžius? Kas? Kokia jo pavardė? Įvardinkite.
Paprastas žmogus šapo iš miško paimti negali, o čia dalis miško iškirsta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+29 # Ok 2023-09-28 18:49
Tiesa, dar buvau pamiršęs tvekinį,iš kurio išleidot vandenį ir sunaikinot viską,kas ten buvo gyva.Galvoju,kad gal nematėt, tai tame tvenkinyje žolė užaugo gal apie metrą aukščio.Jūs esat tinkami tik vogti ir viską griauti,gadinti,naikinti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+28 # kukutis 2023-09-28 20:43
kaip faina, pagaliau bus kelias. gaila kad 2058 rudenį, nes turi ataugti medžiai naujam nupjovimui. nemirsiu, bo noriu pamatyt...ne aplinkeli, o kaip medžius pjauna
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų