Šiemet puošiant Ukmergę Kalėdoms pasirinkta jubiliejinių metų šūkį atspindinti tema, kuriai išpildyti pasiūlyta dekoravimo idėja „Rockmergės Kalėdos“.

Tiesa, puošybai šiemet išleisime daugiau pinigų.

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sakė, kad pernai miestas buvo papuoštas už 50 tūkst. eurų, o šiemet bus išleista 65 tūkst. Tačiau atkreipė dėmesį, kad ir erdvių bus papuošta daugiau. Be kita ko, ir paslaugos šiemet pabrango.

Ukmergiškiai jau pastebėjo ant stulpų kabinamus papuošimus. Pasak direktorės, miestus puošiančių įmonių Lietuvoje nėra daug. Viešą konkursą laimėjusi įmonė turi daug užsakymų, tad norėjo darbus pradėti anksčiau.

Žadama, kad šventės pasižymės ne tik šviesų blizgesiu, bet ir rokenrolo dvasia.

Eglės įžiebimo šventė miesto centre šiemet vyks gruodžio 9 d. Koncertuos grupė „69 danguje“. Pasak R. Graužinienės, ji pasirinkta dėl skaičių dalinio sutapimo su jubiliejinių metų skaičiumi.

Žadama, kad gyva, prie kultūros centro auganti eglė bus puošiama aukso spalvos šviesomis ir žaisliukais, tad spindės kaip tikra roko žvaigždė. Greta jos puikuosis didžiulė šviečianti gitara, kuri sustiprins rokenrolo įvaizdį.

Šiemet ukmergiškiai vėl kviečiami jungtis į tradicinį automobilių paradą, kuris nušvies miesto gatves prieš pat eglės įžiebimą. 

Kultūros centro balkonas bei fasadas bus dekoruoti šviečiančių žvaigždžių instaliacija, kurią sudarys girliandos ir projekcijos. Žvaigždžių ornamentai puoš ir kitus svarbius pastatus miesto centre.

Žvaigždžių motyvas spindės visame mieste. Jų atsiras ant apšvietimo stulpų, piliakalnio, Pilies parke.

Žadama, kad gatvės mirgės nuo gausybės švieselių, kurios kvies praeivius į parkus ir kitas erdves. Vienuolyno alėjoje sužibės lempučių arkos. Centrinėse gatvėse suspįs žvaigždės. Piliakalnis bus papuoštas žmogaus dydžio žvaigždėmis, o Pilies parke atsiras „RockStar“ arka.

Erdvėje prie Ukmergės rajono savivaldybės pastato stovės neįprastas, „rokeriškas“ Kalėdų senelis, kuris kvies fotografuotis prie „Myliu Ukmergę“ užrašo.

Ukmergės kraštotyros muziejaus aikštėje lauks dekoratyvinė dėžė, į kurią įėję lankytojai girdės rokenrolo muziką.

Šiemet planuojama puošti daugiau miesto erdvių – į puošybą įtraukiama aikštė su „Vilkmergės“ skulptūra. Mergelė su per petį permesta gitara kvies į šventinę Ukmergę. Svarstyta čia puošti ir eglę, tačiau sumanymo atsisakyta, nes kaštai išaugtų dar labiau.

Kita nauja erdvė – pėsčiųjų takas palei Šventosios upę, kur taip pat atsiras šviečiančių arkų bei spindinčių medžių.

Organizatoriai kviečia miesto įstaigas prisidėti prie erdvių puošybos, prie įėjimų pasistatant po dvi eglutes. Taip būtų sukurtas vieningas įvaizdis visame mieste. Bendradarbiaujama su miškų urėdija dėl galimybės norintiesiems įsigyti nedidelių eglučių.

Kalėdiniu laikotarpiu laukia ir daug įdomių renginių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų