Miesto šventę „suko“ vėjo malūnėliai

Miesto šventės tema šiemet buvo susijusi su vaikyste. Miesto šventės tema šiemet buvo susijusi su vaikyste.

Praūžė Ukmergės 686-ojo gimtadienio proga surengta Miesto šventė, subūrusi ukmergiškius, svečius iš kitų miestų bei užsienio, pasiūliusi įvairiausių pramogų ir linksmybių.

Šiemet šventė pavadinta „Mano vaikystės miestas – Ukmergė“, o jos simbolis – vėjo malūnėliai, kurie – spalvoti, maži ir dideli – sukosi visur, kur tik bepažvelgsi.

Įvairūs kultūriniai ir muzikiniai renginiai prasidėjo dar prieš savaitę, o ir prieš birželio 1-ąją vyko jau keletą dienų. Šeštadienio rytą mėgstantieji sportuoti tradiciškai pakviesti į rytinę mankštą.

Miesto centro erdvėse vykusias daugybę akcijų, edukacijų galėjo stebėti ar jose dalyvauti ir mažieji, ir suaugusieji. Ukmergiškiams ir miesto svečiams siūlyta koncertų, spektaklių, žaidimų, viktorinų, vyko kojūkininkų pasirodymai, įvairūs šou. Knygomis prekiavo žinomos šalies leidyklos.

Publiką linksmino žinomi šalies atlikėjai, įvairiomis pramogomis lepintis galėjo vaikystės dieną minėję mažieji šventės dalyviai. Skambant muzikai ir mainantis spalvoms „šoko“ prie savivaldybės įrengtas fontanas.

Gausiai susibūrę abiejose Kauno gatvės pusėse Ukmergės gimtadienio dalyviai laukė šventinių eitynių „Vėjo malūnėlis“ žygiuotojų. Jie tradiciškai ėjo nuo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos iki Kęstučio aikštės. Eitynėms Ukmergės jaunimo laisvalaikio centre iš viso užsiregistravo 55 įmonės, įstaigos, organizacijos – beveik 1 900 žmonių. Pirmąkart dalyvavo Ukmergės rajono neįgaliųjų draugija, vaikų darželis „Vaikystė“, Radiškio kaimo atstovės su žirgais, dziudo klubas, vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ pedagogai, Žemaitkiemio miestelio bendruomenė.

Pirmąkart svečiuose – šiauliečiai „Ritmas kitaip“ – mušamųjų grupė. Pats Jaunimo laisvalaikio centras šiemet siūlė nuotaikingą, šventės temą atitinkančią, pramogą vaikams ir ne tik – piešimą ant veidų.

Viešai pasveikinti nuo praėjusios šventės iki dabar gimę naujieji Ukmergės piliečiai. Renginiuose dalyvavo atvykusios užsienio delegacijos. Suorganizuota daug sporto renginių, tarp jų – tarptautinės kikbokso varžybos, atviras Lietuvos vaikų kikbokso čempionatas, respublikinis bočios turnyras, futbolo,  paplūdimio tinklinio, kiti turnyrai.

Miesto gimtadienis tęsėsi ir sekmadienį. Vyko Lietuvos ir užsienio galiūnų turnyras. Tiesa, atėjusieji pasigedo stipruolio Žydrūno Savicko, kurį matė turnyrą reklamavusiame plakate. Kai kurie šypsojosi  atėję vien dėl jo... Drąsiausieji  kviesti į rankos lenkimo varžytuves.

Šių metų Miesto šventei savivaldybės biudžete buvo numatyta skirti 14 000 Eur. Galutinė šventės sąmata, kas ir kiek kainavo, paaiškės vėliau. Kaip ir kasmet, pusė šventės išlaidų sumos skiriama iš savivaldybės biudžeto, kitą dalį sudaro rėmėjų lėšos. Vieni iš jų žadėjo paremti pinigais, o kiti – nemokamomis paslaugomis.

Šventinėmis dienomis šypsojosi net pats dangus. Vieni atėjusieji džiaugėsi siūlomomis pramogomis, kitiems labai patiko koncertai, dar kiti sakė pasigedę daugiau renginių suaugusiesiems – ne vaikams. Pastebima, kad ir „blaivių“ švenčių tradicija pasiteisina, nors gerokai apsvaigusių tikrai buvo.

Tačiau, ukmergiškių manymu, įsigyti maisto kvietę prekybininkai bei atrakcijų siūlytojai smarkiai prasilenkė su realybe. Lėkštelė plovo už 5 eurus ar kelių minučių atrakcionas vaikui už tokią pačią kainą – tikrai ne kiekvieno nosiai...  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų