Pristatyta Miesto šventės programa

Šventės akcentus pristatė (iš dešinės): Ukmergės sporto centro metodininkas Rimantas Lenartavičius, kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė ir pavaduotoja Sigita Rimydienė, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Inga Krikštaponienė, kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė. Šventės akcentus pristatė (iš dešinės): Ukmergės sporto centro metodininkas Rimantas Lenartavičius, kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė ir pavaduotoja Sigita Rimydienė, savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Inga Krikštaponienė, kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė.

Ukmergės miesto šventė šiemet skiriama Lietuvos 100-mečio jubiliejui ir vadinsis „Ukmergė – Lietuvai!“ Šventės, kuri kasmet tampa įspūdingiausiu mūsų krašto renginiu, organizatoriai jau pristato beveik visiškai sudėliotą jos programą.

Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė pažymi, kad šiemet mūsų miestas mini 865 gimtadienio sukaktį, pagrindiniai renginiai vyks gegužės 26–27 dienomis, o šventės vinimi taps Lietuvos karšto oro balionų čempionatas.

Tiesa, šio, nuo oro sąlygų itin priklausomo, reginio ir visa Miesto šventės sėkmė dar labiau priklausys nuo Dievulio malonės.

L. Gerulskienė sako, kad oro balionų čempionatas Miesto šventės metu – sena svajonė. Jame planuoja dalyvauti net 26 komandos iš Lietuvos ir užsienio, kurios atvyks drauge su savo palaikymo komandomis – iš viso apie 170 žmonių. Jie bus apgyvendinti Taujėnų dvare.

Čempionatas vyks nuo gegužės 24 iki 27 dienos. Jo dalyviai jau intensyviai ruošiasi, sudaro žemėlapius, studijuoja, kur įrengs pakilimo ir nusileidimo aikšteles, ir dėl to net akylai studijuoja, kuriose rajono vietose ganomi galvijai.

Kadangi virš miesto šventės metu turėtų skrieti kelios dešimtys oro balionų, reginys žadamas išties įspūdingas. Ukmergiškiai taip pat turės galimybę padaryti unikalių nuotraukų.

Varžybų metu pagrindine oro balionų aikštele taps miesto hipodromas, tačiau atskridimo vieta – puikiai matoma žiūrovams nuo Ukmergės piliakalnio. Tai – šalia Šventosios tilto esanti pieva.

Be šios – ypatingos – visos kitos tradicinės Ukmergės miesto šventės dalys išliks – eisena, atidarymas, sporto, kultūros renginiai, Pilies parke vyksiantys koncertai, mugė.

Atsižvelgiant į šventės temą „Ukmergė – Lietuvai“ eisenos dalyviai šiemet raginami surengti vėliavų pasveikinimą – atvykti su savo seniūnijų, bendruomenių, įmonių, organizacijų vėliavomis.

Medaliai – jau užsakyti

Kaip ir kasmet šventėje dalyvaus gausus būrys rajono moksleivių. Prie Meno mokyklos kūrybingas jaunimas surengs performansą „Gražiausi žodžiai – Ukmergei ir Lietuvai“, vilkėdami specialiai tam nupirktus marškinėlius moksleiviai pieš vieni ant kitų, žygiuos su tais marškinėliais eisenoje. Taip pat bus surengtos gabiausių ketvirtokų apdovanojimo iškilmės.

Miesto šventės dienomis vyks daug respublikinių sporto turnyrų, į kuriuos atvyks sportininkai iš visos Lietuvos: vyks krepšinio, futbolo, paplūdimio turnyrai. Taip pat rengiamas tarptautinis kikbokso, neįgaliųjų „Boccia“ turnyras, krepšinio šventė „Tėtis, mama ir aš“ bei kiti sporto renginiai.

Nugalėtojams apdovanoti jau užsakyta 80 medalių.

Aktyvių pramogų mylėtojams šventės rytą skirta tradicinė ryto mankšta. Vėliau vyks įvairūs žaidimai bei atrakcionai.

Sekmadienį visų dėmesį miesto centre priešais kultūros centrą prikaustys „Galiūnų turnyras“, dvi dienas  norintieji linksminsis „Emovents“ aktyvių linksmybių zonoje. Šių pramogų kaina žadama ypač patraukli.

Džiaugtis galės ir mažieji ukmergiškiai – jiems skirta vaikų šventė su įvairiomis pramogomis. Tradiciškai bus pasveikinti šiemet gimusiųjų naujagimių tėveliai. Jiems užsakytos labai gražios dovanos.

Koncertai – įvairiems skoniams

Šventės atidarymas bus skelbiamas Pilies parko scenoje po to, kai Kauno gatve pražygiuos visi eisenos dalyviai. Po to programą „Kilkim, broliai, sakalais!“ pristatys ansamblis „Lietuva“.

Vyks daug muzikinių renginių. Jie prasidės pagrindinės šventės išvakarėse, penktadienį, piliakalnio papėdėje, Gyčio Ambrazevičiaus ir grupės koncertu bei kino vakaru po atviru dangumi.

Šeštadienį Pilies parke koncertuos Romas Dambrauskas, Giulija ir Jūratė Miliauskaitė, pučiamųjų instrumentų grupė „The Brass Bees“. Jaunimo laukia grupės „G&G Sindikatas“ pasirodymas ir naktinė diskoteka su DJ Mamania.

Sutemus vietoje fejerverkų ugnies paradą miesto gatvėmis surengs čempionate dalyvavusios oreivių komandos.

Parama – iš rėmėjų

Prie Ukmergės kraštotyros muziejaus norintieji galės dalyvauti įvairiose edukacijose. Programoje – šakočio kepimo, žuvies rūkymo, sviesto mušimo, sūrio spaudimo pamokos, „smetoniški“ žaidimai, šachmatai. Numatytos ekskursijos po miestą su muziejininku – gidu.

Kultūros centre vyks tradicinė ukmergiškių dailininkų ir fotografų kūrybos darbų paroda, Meno mokykloje – krašto tradicinių amatų, tautodailininkų mugė. Parke šurmuliuos prekybininkų mugė.

Likus mėnesiui iki Miesto šventės sudėlioti ne tik beveik visi numatomi renginiai, bet ir priskirti už juos atsakingi asmenys, užsakyta reikalinga atributika ir dovanos, taip pat ruošiamasi ir gražiai papuošti miestą, „bromą“, Laisvės paminklą, žadamos fotosesijos prie gėlių sienų, talkininkai kviečiami pinti tujų vainikų.

Organizatoriai sako, kad kol kas sunku pasakyti, kiek tiksliai ši šventė kainuos. Rajono biudžete atskiros eilutės jai nėra – lėšos skirtos visiems metų kultūros renginiams. Kadangi ši šventė yra didžiausia ir brangiausia, iš biudžeto bet kokiu atveju pinigų nepakaktų, tad tikimasi verslininkų paramos. Tam manoma surinkti 35 tūkst. eurų.

Paskaičiuota, kad nuo 2013 metų Miesto šventę įvairiomis sumomis finansavo net 66 rėmėjai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų