Abiturientai su jauduliu laukia egzaminų užduočių.  Asociatyvi nuotr. Abiturientai su jauduliu laukia egzaminų užduočių. Asociatyvi nuotr.

Jau startavo pagrindinė brandos egzaminų sesija. Traukinys rieda, o abiturientai stengiasi į jį įšokti kuo geriau pasiruošę. Mūsų savivaldybėje egzaminai vyksta penkiuose centruose. Šiemet reikalavimai jiems įrengti paprastesni.

Valstybiniai egzaminai šiemet mūsų savivaldybėje rengiami Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijose, „Šilo“ progimnazijoje, Užupio ir Dukstynos pagrindinėse mokyklose. Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Augustinas sakė, kad, atšaukus ekstremalią situaciją, nebeliko reikalavimo egzaminų metu dėvėti kaukes, o dviejų metrų atstumas – tik rekomenduojamas.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija startavo birželio 1-ąją valstybiniu bei mokykliniu lietuvių kalbos ir literatūros egzaminais. Valstybinis egzaminas vyko dviejuose centruose: „Šilo“ progimnazijoje ir Užupio pagrindinėje mokykloje, o mokyklinį egzaminą daugeliui buvo galima laikyti savo ugdymo įstaigose.

Valstybinį biologijos egzaminą abiturientai laiko birželio 3-iąją Užupio pagrindinėje mokykloje.

Pasirinkusieji anglų kalbos valstybinį brandos egzaminą kalbėjimo dalį laikė dar balandį ir dabar ruošiasi klausymo, skaitymo ir rašymo daliai, kuri vyks birželio 6-ąją Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijose.

Valstybinis matematikos egzaminas numatytas birželio 10-ąją, jis vyks tuose pačiuose centruose, kaip ir valstybinis lietuvių kalbos egzaminas. 

 „Šilo“ progimnazijoje birželio 15-ąją bus laikomas valstybinis istorijos egzaminas.

Informacinių technologijų egzaminas vyks birželio 13-ąją Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijose.

Trijų dalykų valstybiniai brandos egzaminai suplanuoti Dukstynos pagrindinėje mokykloje: birželio 8-ąją – geografijos, 17-ąją –  fizikos, 22-ąją – chemijos.

Brandos atestatui gauti reikia išlaikyti du egzaminus – privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (valstybinį ar mokyklinį) bei vieną pasirinkto dalyko. Leidžiama laikyti ne daugiau 7 egzaminų. Pasak A. Augustino, šiemet egzaminų laikymo tvarka mokiniams nekeičiama. Specialistas informavo, kad trys kandidatai pasinaudojo galimybe atsisakyti pasirinkto egzamino ir atsisakė laikyti po vieną egzaminą.

Pakartotinė egzaminų sesija planuojama nuo birželio 27-osios.

Valstybinio egzamino metu kita veikla mokykloje negali vykti. Pasidomėjus, ką tuomet veikia kiti mokiniai, kuriems mokslo metai dar nepasibaigę, A. Augustinas teigė, kad yra įvairių galimybių. „Vieni organizuoja pamokas nuotoliniu būdu, kiti vyksta į edukacijas už mokyklos ribų. Egzaminų laikymo centrai ir egzaminų grafikas juose buvo paskelbti iš anksto, todėl mokyklos galėjo susiplanuoti veiklas“, – sakė specialistas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų