Spausdinti šį puslapį

Sniego iš miesto neišveža

Pas­ta­ro­sio­mis die­no­mis mies­tas ta­po pa­na­šus į ne­per­žen­gia­mą ba­ri­ka­dų tvir­to­vę. Nuo ša­li­gat­vių nu­va­ly­tas snie­gas ver­čia­mas į va­žiuo­ja­mą­ją da­lį, ant na­mų fa­sa­dų, iš gat­vės – ant ša­li­gat­vių.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Snie­gas, nu­kas­tas nuo gat­vių ir ša­li­gat­vių, krau­na­mas į krū­vas, o jų iš­ve­ži­mui vis ne­ran­da­ma lė­šų. Mat su­tar­ty­je, su­da­ry­to­je su UAB „Izo­ba­ra“, nu­ma­ty­ta, kad per tre­jus me­tus iš mies­to bus iš­vež­ta tik apie 500 ku­bi­nių met­rų snie­go.

„Su­tin­ku, kad tai juo­kin­gas kie­kis – per tre­jus me­tus apie šim­tas kro­vi­ni­nės ma­ši­nos prie­ka­bų“, – sa­ko mies­to se­niū­nas Sta­sys Jac­kū­nas. Dėl lė­šų sty­giaus per­nykš­tę žie­mą snie­gas bu­vo iš­ve­ža­mas tik iš Kęs­tu­čio aikš­tės.

Pas­ta­ro­sio­mis die­no­mis se­niū­ni­ja su­lau­kia ne­ma­žai uk­mer­giš­kių skun­dų dėl ne­iš­bren­da­mų ša­li­gat­vių, ne­iš­va­žiuo­ja­mų dau­gia­bu­čių kie­mų. Ta­čiau se­niū­nas svars­to, kad ir pa­tys gy­ven­to­jai ga­lė­tų dau­giau pri­si­dė­ti prie šių dar­bų ar­ba kau­pia­mų­jų lė­šų skir­ti kie­mų va­ly­mui.

UAB „Izo­ba­ra“ pa­gal su sa­vi­val­dy­be su­da­ry­tą su­tar­tį tvar­ko ša­li­gat­vius, au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­les, ža­liuo­sius plo­tus, laip­tus. Šiems dar­bams per me­tus ski­ria­ma apie 344 tūks­tan­čius li­tų.

 

12-14-3_straipsnio_2_nuotr

Se­niū­nas ma­no, kad įmo­nė, va­lan­ti ša­li­gat­vius, ne­tu­ri „rim­tos“ tech­ni­kos: „Pra­va­žiuo­da­mas trak­to­riu­kas ir tas pa­lie­ka 15–20 cen­ti­met­rų snie­go bor­te­lį. Tu­rė­tų bū­ti iš ga­lo še­pe­tys pri­tai­sy­tas, kad nu­šluo­tų ir li­ku­čius.“

Anot se­niū­no, šlu­buo­ja ran­ko­mis snie­gą nuo ša­li­gat­vių va­lan­čių­jų dar­bo ko­ky­bė. An­tai, pir­ma­die­nio ry­tą, apie pu­sę aš­tun­tos, va­žiuo­da­mas į dar­bą, nuo Pi­vo­ni­jos iki Duks­ty­nos mik­ro­ra­jo­no jis pa­ste­bė­jo tik du snie­go va­ly­to­jus.

Ma­žiau ne­pa­to­gu­mų pės­tie­siems dėl blo­gai nu­kas­to snie­go su­si­da­ro ne­se­niai re­konst­ruo­to­se Kau­no, Vy­tau­to, Vie­nuo­ly­no gat­vė­se, nes ly­gią ša­li­gat­vių dan­gą leng­viau va­ly­ti. Vil­niaus, Ge­di­mi­no, Del­tu­vos gat­vė­se pės­tie­siems net ir snie­gu ne­už­vers­tais ša­li­gat­viais ei­ti – ne­di­de­lis ma­lo­nu­mas.

Pa­grin­di­nes mies­to gat­ves va­lo VĮ Vil­niaus re­gio­ni­niai ke­liai Uk­mer­gės ke­lių tar­ny­ba, ša­lu­ti­nes – UAB „Uk­mer­gės ver­smė“.

 

12-14-3_straipsnio_3_nuotr

S. Jac­kū­nas sa­ko, kad ne­ma­ža pro­ble­ma dėl ne­įvei­kia­mų snie­go ba­ri­ka­dų su­si­da­ro ir dėl to, kad šios tar­ny­bos dir­ba ne­de­rin­da­mos sa­vo veiks­mų. Gat­ves va­lan­ti tech­ni­ka snie­gą ver­čia ant ša­li­gat­vių, o šiuos ka­san­tys dar­buo­to­jai me­ta į kel­kraš­tį.

Pir­ma­die­nį šias pro­ble­mas mies­to se­niū­nas ap­ta­rė su sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja, ran­go­vais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)