Budino žemę, sveikino pavasarį

Ketvirtadienį miesto centre, prie Laisvės paminklo, iškilmingai paminėta visame pasaulyje kovo 20-ąją švenčiama Žemės diena. Dalyvauti šventėje, skirtoje pagerbti mūsų planetą, kasmet kviečiamos ugdymo įstaigos.

 

Autorės nuotr. Vaikai atnešė savo darbelių, kuriais budino žemę.


 

Ir šiemet darželinukai su pedagogais jai ruošėsi, gamindami inkilus, piešdami piešinius tradicinei parodai, kurdami kitus darbelius.

Į Žemės dienos minėjimą susirinko gausus būrys vaikų ir auklėtojų. Mažieji sugužėjo nešini spalvotomis iš popieriaus ir kitų medžiagų pačių darytomis grožybėmis. Keletas jų atėjo su inkilėliais. Suplevėsavus Žemės vėliavai, visi paraginti ruoštis pavasario sutiktuvėms. 

Į šventės dalyvius kreipėsi savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Giedrius Pocius. Seimo nario Arūno Dudėno sveikinimus perdavė jo patarėja Skaistė Vasiliauskaitė.

Vil­niaus re­gio­no ap­lin­kos ap­sau­gos de­par­ta­men­to Uk­mer­gės ra­jo­no agen­tū­ros vy­res­ny­sis spe­cia­lis­tas Ana­to­li­jus Poš­kus priminė, jog šie metai – dar ir Kristijono Donelaičio metai. Todėl visus kartu pakvietė pavasarį pasveikinti pirmosiomis eilutėmis apie svietą budinančią saulelę iš šio literatūros klasiko poemos „Metai“. 

Mažiesiems taip pat priminta, jog žemė mus maitina, rengia, duoda pastogę, todėl ją reikia mylėti, tausoti, saugoti. O vienas būdų tai daryti, anot A. Poškaus, – atliekų rūšiavimas. Kad puikiai tą išmano, jaunieji ukmergiškiai ne sykį įrodė, dalyvaudami įvairiuose aplinkosaugos konkursuose ir akcijose. 

„Vaikai geriausiai rūšiuoja ir moko to suaugusiuosius, – sako specialistas. – Džiugu, kad apskritai rūšiavimas vis labiau vertinamas. Netgi grįžusieji iš Europos šalių pastebi, jog lietuviai šioje srityje – vieni iš pavyzdingiausių.“

Paprastai per Žemės dieną mirgėdavusius inkilus šiemet pakeitė kiti pavasariški dirbiniai. „Šį kartą šventė kiek netradicinė – be inkiliukų, prie kurių juk tėveliams dažniausiai tekdavo dirbti, – šypsosi savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriaus vyr. specialistas Valdas Rabazauskas. – Kvietėm darželius atsinešti vabaliukų, saulyčių ir kitų pačių vaikų darytų darbų.“

Visi pakviesti pabudinti žemę, mojuojant pavasarį prabundančius augalus ir gyvūnus simbolizuojančiais darbeliais. Už juos vaikai ir jų auklėtojos apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

Savo gamintomis boružėmis, zuikučiais ir kitais margumynais mažieji papuošė aplinką prie Laisvės paminklo bei Pilies parką.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

2 straipsnio 2 nuotr.03-24

 

Sveikino aplinkosaugininkas Anatolijus Poškus.


 

2 straipsnio 3 nuotr.03-24


 

2 straipsnio 4 nuotr.03-24

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų