Sodininkų bendrijos šventėje

Autorius Ukmergės žinios

Sta­ti­kų so­di­nin­kų ben­dri­ja ne­se­niai pa­mi­nė­jo 25 me­tų su­kak­tį. Ren­gi­nio die­ną ant sta­lo pui­ka­vo­si ne tik su­neš­ti­nės vai­šės, bet ir fo­to­al­bu­mai apie so­di­nin­kų ben­dri­jos kū­ri­mą­si.

08-23-2 straipsnio 1 nuotr

 

Sta­ti­kų so­di­nin­kų ben­dri­jo­je su dai­no­mis pa­mi­nė­tas 25 me­tų ju­bi­lie­jus.


 

Tal­kų, šven­čių, ap­žiū­rų per ket­vir­tį am­žiaus bū­ta tik­rai daug. Sto­ras al­bu­mas – ra­por­tas apie sta­ti­kie­čių gy­ve­ni­mą.

Ben­dri­jos pir­mi­nin­kas Jo­nas Za­le­pū­ga var­di­no ak­ty­viau­sius so­di­nin­kus. Tai jų dė­ka pa­si­kei­tė ben­dri­jos vei­das. Apie tai kal­bė­jo šių me­tų or­ga­ni­zuo­tos ap­žiū­ros pir­mi­nin­kė Mil­da Pa­kė­nie­nė.

Ko­mi­si­jos na­riai ap­lan­kė vi­sus so­dus. Kvie­tė so­di­nin­kus pa­si­do­mė­ti gra­žio­mis Juo­zo Ka­ra­liaus, Ni­jo­lės Kas­pe­ra­vi­čie­nės, Gied­riaus Mu­le­vi­čiaus, Gra­ži­nos Ska­pie­nės gy­vat­vo­rė­mis, Li­nos Mi­liu­kie­nės, Ra­mu­nės Bur­lė­gie­nės, Al­gi­man­to Gri­ciaus, Le­o­no Žuk­lio, Ro­mos Ce­siū­nie­nės įreng­to­mis vejo­mis, smul­kio­sios ar­chi­tek­tū­ros sta­ti­niais.

Ko­mi­si­jos ini­cia­ty­va su­kur­ti nau­ji šių me­tų di­plo­mai. Jų ak­cen­tas – fo­to al­bu­mai apie ben­dri­jos veik­lą. Toks di­plo­mas ir so­di­nin­kų vai­kams, ir anū­kams pri­mins tė­vų ir se­ne­lių dar­bą, ku­riant so­dus.

Dvi­de­šim­čiai so­di­nin­kų įteik­ti lau­re­a­tų di­plo­mai. Po­pie­tės sve­čiui, stam­biau­sios ra­jo­ne „Drau­gys­tės“ so­di­nin­kų ben­dri­jos pir­mi­nin­kui An­ta­nui Pa­li­daus­kui at­ro­dė, kad jų ga­lė­jo bū­ti ir dau­giau.

So­di­nin­kė Dei­man­te Sa­vic­kie­nė vis kvie­tė gai­vin­tis at­si­neš­tais šių me­tų eko­lo­giš­kai iš­au­gin­tais vai­siais. Vir­gi­ni­ja Žal­kaus­kie­nė pa­si­džiau­gė tal­ko­mis, ku­rių me­tu su­tvar­ky­ta upe­lio pa­kran­tė, su­pil­tas al­pi­na­riu­mas bei pa­sta­ty­ta Lie­tu­vai­tės skulp­tū­ra, ku­rią po­pie­tės die­ną pa­šven­ti­no ku­ni­gas Pet­ras Ta­vo­rai­tis.

Lau­re­a­tų ir pir­mū­nų pa­var­dės iš­ka­bin­tos skel­bi­mų len­to­je. Ko­mi­si­ja pa­siū­lė ir prie ap­si­lei­dė­lių skly­pų iš­ka­bin­ti sa­vi­nin­kų pa­var­des. Gal bent tai pri­vers­tų juos tvar­ky­tis…

Sli­žių kai­mo ben­druo­me­nės sa­vi­veik­li­nin­kai, va­do­vau­ja­mi Sta­sės No­vi­kie­nės, į po­pie­tę at­si­ve­žė nau­jo der­liaus iš­au­gin­tų grū­dų duo­nos ke­pa­lą.

Su­skam­bo dai­nos, pra­kai­tą pri­ver­tė nu­brauk­ti pol­ka su ra­gu­čiais.

To­liau kal­ba pa­kry­po apie ben­dri­jos at­ei­tį. Pir­miau­siai rei­kė­tų su­tvar­ky­ti so­dų ke­lius. Tam, anot so­di­nin­kų, dė­me­sį tu­rė­tų pa­ro­dy­ti ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė.

Sta­ti­kai – gra­žus kai­mas. Jau 10 so­di­nin­kų prie pa­grin­di­nės gat­vės pa­si­sta­tė gy­ve­na­muo­sius na­mus ir dar 12 skly­pų ruo­šia­mi sta­ty­bai. „Pui­ku bū­tų pa­tvenk­ti Sto­rės upe­lį ir iš­va­ly­ti po­ros hek­ta­rų dum­bly­ną. Jei per ket­vir­tį am­žiaus įsi­kū­rė­me, per an­trą ga­lim su­si­tvar­ky­ti“, – min­ti­mis da­li­no­si ben­dri­jos pir­mi­nin­kas.

UŽ inf.

08-23-2 straipsnio 2 nuotr

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *