Abiturientai atsisveikina su mokyklomis

Ši savaitė ypatinga mokyklas paliekantiems abiturientams. Rajono mokyklose vyksta brandos atestatų įteikimo šventės, mokiniams skamba išleistuvių valsas. Su savo mokyklomis atsisveikina abiejų miesto gimnazijų...

 

...Siesikų gimnazijos, Taujėnų, Želvos bei Veprių vidurinių mokyklų abiturientai. Diplomų įteikimo šventės rengtos ir Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos absolventams.

Šiomis dienomis brandos atestatų įteikimo šventės tradiciškai nuspalvins kultūros centrą. Antradienio vakarą, 17 valandą, čia renkasi Antano Smetonos gimnazijos bendruomenė. Ją baigia 150 abiturientų. „Tiek jau seniai bebuvo. Turim penkias abiturientų klases – rekordiškai daug, – sako direktorius Adolfas Girdžiūna. – Tai – pirma laida, į gimnaziją atėję mokiniai, kai neliko kitų vidurinių mokyklų.“

Į kultūros centrą susirenka ir tėvai, seneliai, sveikina kaimynai. „Būna, kad ir apie 600 žmonių dalyvauja – ne mūsų gimnazijos aktų salei tiek sutalpinti, – sako jis. – Kartu tai – ir viso miesto šventė: juk išleidžiama tiek daug jaunų mūsų žmonių.“

Trečiadienį 16 valandą iškilmės čia rengiamos Jono Basanavičiaus gimnazijai. Ją baigiančioje 71-ojoje laidoje – 121 abiturientas. Vėliau šventė persikels į Taujėnų dvarą. „Jį pasirinko išleistuves rengiantys mokinių tėvai. Visi organizaciniai, kaip ir finansiniai, klausimai – tėvų reikalas“, – sakė direktorius Valentinas Gendvilis.

Išleistuvių šventimas Taujėnų dvare tapęs ir kasmetine Antano Smetonos gimnazijos tradicija. Mokytojai, abiturientai ir tėvai čia renkasi antradienį. „Galbūt labiau išleistuvėms būtume norėję šeštadienio. Tačiau kiek baimintasi, jog, Nacionaliniam egzaminų centrui nepaskelbus visų egzaminų rezultatų, nebus spėta atspausdinti brandos atestatų“, – pasakojo įstaigos vadovas A. Girdžiūna.

Mokiniams taip, anot jo, patogiau. Tuo labiau, jog po išleistuvių prasideda kiti – stojimo, dokumentų pristatymo į aukštąsias mokyklas – rūpesčiai.

„Į gyvenimą išeina daug jaunų, gražių, įdomių žmonių, – išleidžiant dar vieną dvyliktokų laidą, mintimis dalijasi A. Girdžiūna. – Pastebim, kad ir tos laidos keičiasi: dabartinė karta – laisvesnė, savarankiškesnė, aktyvesnė, viskuo domisi, daug ieško ir dirba.“

Jaunimui, anot jo, rūpi studijos svetur. „Užsienyje planuoja mokytis ir mūsų gimnazistai – išvažiuos, ko gero, nemažai. Tačiau bus smagu, kai sugrįš. Neseniai susitikom su buvusiais mokiniais, prieš dešimt metų baigusiais mokyklą. Džiaugiasi, kad, paklajoję po Norvegiją, Latviją ir kitur, grįžo. Sako, kad ten nėra saldu, nori būti Lietuvoje ir čia įsitvirtinti“, – pasakoja A. Girdžiūna.

Deja, kai kurie abiturientai į užsienį jau iškeitė ir išleistuves. Pasak pašnekovo, pora gimnazistų išvyko, nė nesulaukę egzaminų rezultatų.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų