Eglutę dovanoti miestui buvo svajonė

Į mies­to cen­trą šiais me­tais at­ke­lia­vo mu­zi­kų do­va­no­ta ka­lė­di­nė eg­lė. Ją mies­tui do­va­no­jo Uk­mer­gės me­no mo­kyk­los di­rek­to­riaus Egi­di­jaus Pet­ri­ko ir mu­zi­kos mo­ky­to­jos an­sam­blio „Can­ti­le­na“ va­do­vės Dai­vos Pet­ri­kie­nės šei­ma.E. Pet­ri­kas sa­ko, kad do­va­no­ti kie­me au­gan­čią eg­lę mies­tui bu­vu­si šei­mos sva­jo­nė:

 

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Eg­lu­tė į mies­to cen­trą at­ke­lia­vo iš E. ir D. Pet­ri­kų kie­mo.


 

 

„Kaip ir žmo­gaus gy­ve­ni­me, taip ir me­džio – jau­ti, kad į pa­bai­gą ei­na. Ta­čiau vis puo­se­lė­ji vil­tį, kad ta pa­bai­ga kuo gra­žes­nė bū­tų. Tie­siog nu­pjau­ti, su­skal­dy­ti ir kros­ny­je su­kū­ren­ti bu­vo gai­la. No­rė­jo­si, kad dar kar­tą su­švy­tė­tų.“

Tra­di­ci­ją puoš­ti mies­te gy­ven­to­jų pa­do­va­no­tą eg­lę Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­ja tę­sia jau ke­le­tą me­tų.

Mies­to se­niū­ni­jos se­niū­nė Zi­ta Pe­čiu­lie­nė pa­sa­ko­jo, kad šie­met į se­niū­ni­jos ra­gi­ni­mą pa­do­va­no­ti mies­tui eg­lę at­si­lie­pė net 19 mū­sų ra­jo­no gy­ven­to­jų. Per­nai su­lauk­ta 9 pa­siū­ly­mų.

To­li­miau­sia pa­siū­ly­ta eg­lė – Še­šuo­lių gy­ven­vie­tė­je. Tris me­džius bu­vo pa­si­ren­gę Ka­lė­dų pro­ga nu­kirs­ti del­tu­viš­kiai. Do­va­no­ti ka­lė­di­nę puoš­me­ną mies­tui no­rė­jo Re­čio­nių, Sta­ti­kų kai­mų bei try­li­ka mies­to gy­ven­to­jų. 

Anot se­niū­nės, to­kio gau­saus siū­ly­to­jų bū­rio ne­si­ti­kė­ta. Ta­čiau ji pri­pa­žįs­ta, jog tra­di­ci­ja do­va­no­ti mies­tui ka­lė­di­nę eg­lę nau­din­ga ir pa­tiems do­va­no­to­jams. Mat prie na­mų nu­si­kirs­ti ne­be­rei­ka­lin­gą me­dį kai­nuo­tų ne­pi­giai – rei­kė­tų sam­dy­ti ati­tin­ka­mą tech­ni­ką.

Kai tiek daug pa­siū­ly­mų, ne­leng­va bu­vo ir iš­si­rink­ti. Se­niū­ni­jos dar­buo­to­jai kar­tu su UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“, kas­met be­si­rū­pi­nan­čia eg­lu­tės nu­kir­ti­mu ir at­ve­ži­mu, ap­žiū­rė­jo „pre­ten­den­tes“ ir jas įver­ti­no.

Pa­sak se­niū­nės, ne bet ko­kia spyg­liuo­to­ji tin­ka ka­lė­di­nei mies­to de­ko­ra­ci­jai. Ji tu­ri bū­ti ne ma­žes­nė kaip 10 met­rų aukš­čio, gra­žios la­jos. Svar­bu, kad spyg­liuo­tį nu­kirs­ti ne­truk­dy­tų ir per ar­ti jo esan­tys pa­sta­tai, ki­ti ob­jek­tai.

Se­niū­nė sa­ko, kad iš vi­sų pa­si­rin­ko Vyš­nių gat­vė­je 51 na­mo Dai­vos ir Egi­di­jaus Pet­ri­kų kie­me au­gu­sį me­dį. „Gal ir bū­ta ki­to­se vie­to­se gra­žes­nių, ta­čiau jiems nu­kirs­ti vi­so­kių kliū­čių bu­vo – tai elek­tros stul­pas, tai lai­dai truk­dė. Šis va­rian­tas – eko­no­miš­kiau­sias: ne­rei­kė­jo jo­kios pa­pil­do­mos tech­ni­kos“, – pa­sa­ko­jo pa­šne­ko­vė.

Šie­met iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to šven­ti­niam mies­to pa­puo­ši­mui skir­ta 8 tūkst. li­tų. Z. Pe­čiu­lie­nė sa­ko, kad dar 16 tūkst. li­tų se­niū­ni­ja mies­to pa­puo­ši­mui skirs iš su­tau­py­tų pi­ni­gų. Už juos bus įreng­tas til­to ap­švie­ti­mas šven­ti­nė­mis gir­lian­do­mis. Per­nai Ka­lė­doms mies­tas bu­vo pa­puoš­tas už 10 tūkst. li­tų.

Žais­liu­kus ke­ti­na­ma pa­nau­do­ti tuos pa­čius, ta­čiau la­biau nu­si­dė­vė­ju­sie­ji bus pa­keis­ti nau­jais. Teks tai­sy­ti ir kai ku­rias gir­lian­das. Pa­grin­di­nį mies­to til­tą ap­švies­ti už­sa­ky­ta 12 nau­jų gir­lian­dų.

Šven­ti­nis ren­gi­nys ka­lė­di­nės eg­lės įžie­bi­mo pro­ga įvyks gruo­džio 12 die­ną 16 val.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų