NATO jubiliejus – gimnazijoje

Autorius Ukmergės žinios

An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jo­je vy­ko ren­gi­nys, skir­tas Lie­tu­vos įsto­ji­mo į NATO 10-me­čiui. Ren­gi­nį „NATO die­na ma­no mo­kyk­lo­je“, pa­de­da­mi is­to­ri­jos mo­ky­to­jos Dai­vos Sin­ke­vi­čie­nės, suor­ga­ni­za­vo tre­čio­kai Do­vy­das Ba­ra­vy­kas, Vik­to­ri­ja Na­zi­mo­vai­tė ir pir­mo­kas Ti­tas Mor­kū­nas.

2014-04-11-2 straipsnio nuotr

 

Apie NATO 1–2 kla­sių mo­ki­niams pa­pa­sa­ko­jo Uk­mer­gės šau­lių 2-osios kuo­pos na­riai.

Gim­na­zis­tai klau­sė­si pa­sa­ko­ji­mų apie Šiau­rės At­lan­to Su­tar­ties Or­ga­ni­za­ci­ją, už­da­vi­nė­jo įvai­rių klau­si­mų.

Vė­liau gim­na­zis­tai bu­vo pa­kvies­ti ste­bė­ti šau­lių ri­kiuo­tės gim­na­zi­jos kie­me. Šau­lių ri­kiuo­te su­si­rin­ko pa­si­džiaug­ti ne tik gim­na­zis­tai, bet ir pe­da­go­gai.

Skai­tyk­lo­je vy­ko re­ži­sie­riaus A. Lel­kai­čio fil­mo „Smė­lio ge­ne­ro­lai“ iš­trau­kų per­žiū­ra, į gim­na­zi­ją at­vy­ko Lie­tu­vos ka­riuo­me­nės pės­ti­nin­kų bri­ga­dos „Ge­le­ži­nis Vil­kas“ Ku­ni­gaikš­čio Vai­do­to MPB ka­riai. Jie taip pat pa­ruo­šė pri­sta­ty­mą NATO die­nai. Ka­riai mo­ki­nius su­pa­žin­di­no su NATO veik­la, pa­sa­ko­jo apie Lie­tu­vos ka­rius, vyks­tan­čius į tai­kos mi­si­jas, at­sa­kė į klau­si­mus.

Su­si­ti­ki­me da­ly­va­vo ir mo­ki­niai iš „Ši­lo“ bei Se­na­mies­čio pa­grin­di­nių mo­kyk­lų. Vi­si tu­rė­jo ga­li­my­bę su­si­pa­žin­ti su Lie­tu­vos ka­riuo­me­nės gin­kluo­te ir eki­puo­te, iš­sa­ky­ti sa­vo nuo­mo­nę ar jau­čia­si sau­gūs, nes Lie­tu­va – NATO na­rė.

Iš pa­si­sa­kiu­sių­jų 99 proc. į šį klau­si­mą at­sa­kė „taip“.

Vik­to­ri­ja NAZIMOVAITĖ

3b kla­sės mo­ki­nė

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *