Naujajam takui – išbandymas pavasariniu potvyniu

Stai­ga at­ši­lus orams, lau­kuo­se, miš­kuo­se tirps­tan­tis snie­gas šniokš­da­mas grio­viais ir upe­liais pa­si­lei­do į di­dži­ą­sias upes. Iš kran­tų iš­ėjus Šven­ta­jai, dau­ge­lis su­abe­jo­jo, ar pir­mą­jį po­tvy­nį at­lai­kys nau­ja­sis pės­čių­jų-dvi­ra­čių ta­kas.

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Nuo pės­čių­jų-dvi­ra­čių ta­ko at­si­vė­rė iš­si­lie­ju­sios Šven­to­sios pa­no­ra­ma.


 

Pir­ma­die­nio ry­tą van­duo Šven­to­sios upė­je bu­vo pa­ki­lęs 2,9 met­ro ir grės­min­gai pri­ar­tė­jęs prie nau­jai įreng­to pės­čių­jų-dvi­ra­čių ta­ko. Upės van­dens ly­gis yra ma­tuo­ja­mas spe­cia­lia apa­ra­tū­ra ir už­fik­suo­ja­mas au­to­ma­tiš­kai.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus vy­res­ny­sis spe­cia­lis­tas Val­das Ra­ba­zaus­kas sa­ko, kad pra­si­dė­jus pa­va­sa­ri­niam po­lai­džiui ir iš­ki­lus po­tvy­nio grės­mei si­tu­a­ci­ją ko­mi­si­ja ste­bi ir ver­ti­na. Re­a­lus pa­vo­jus pau­py­je gy­ve­nan­čių uk­mer­giš­kių skly­pams ir gy­ve­na­mie­siems na­mams kil­tų, jei van­duo Šven­to­jo­je pa­kil­tų 3,9 met­ro.

Sa­vi­val­dy­bės eks­tre­ma­lių si­tu­a­ci­jų ko­mi­si­ja tu­ri pa­tvir­ti­nu­si pla­ną, ko rei­kė­tų grieb­tis iš­ti­kus po­tvy­niui ir kaip ša­lin­ti jo pa­sek­mes. Su pla­nu su­pa­žin­din­ti vi­sų se­niū­ni­jų se­niū­nai.

„Dėl to, ar po­tvy­nį at­lai­kys pės­čių­jų-dvi­ra­čių ta­kas, abe­jo­nės ne­tu­rė­tų kil­ti. Jį pro­jek­ta­vo spe­cia­lis­tai, ma­nau, kad jie vis­ką ap­skai­čia­vo, į vi­sas grės­mes dė­me­sį at­krei­pė“, – ra­mi­na pa­šne­ko­vas.

04-16 4 straipsnio 2 nuotr.2

Algirdo Markevičiaus nuotr. Algirdas Markevičius penktadienio vakarą užfiksavo štai tokį Vilkmergėlės šėlsmą.


 

Penk­ta­die­nio po­pie­tę sa­vi­val­dy­bę ir priešgaisrinę gelbėjimo tar­ny­bą pa­sie­kė sig­na­las apie van­dens se­mia­mą ke­lią Vep­riai–Pa­ge­le­žiai. Po­lai­džio van­de­niui ne­spė­jus nu­bėg­ti per įreng­tą lie­taus ka­na­li­za­ci­jos pra­lai­dą, bu­vo be­pra­de­da­ma sem­ti ir pa­ke­lė­je esan­ti so­dy­ba.

V. Ra­ba­zaus­kas sa­ko, kad so­dy­bos gy­ven­to­jai pa­tys pra­ka­sė grio­ve­lį, nu­krei­pė van­dens sro­vę ir taip iš­ven­gė ne­lai­mės.

Anot spe­cia­lis­to, šeš­ta­die­nį van­duo nuo va­žiuo­ja­mo­sios ke­lio da­lies jau bu­vo at­si­trau­kęs: „Nie­ko da­ry­ti ir ne­rei­kė­jo – van­duo pats su­si­gė­rė į grun­tą.“

Pir­ma­die­nio ry­tą dau­giau pra­ne­ši­mų iš gy­ven­to­jų apie se­mia­mus ob­jek­tus mūsų ra­jo­ne ne­gau­ta.

Ta­čiau pa­tvi­nus ki­toms Lie­tu­vos upėms gy­ven­to­jai skun­džia­si dėl ap­sem­tų so­dy­bų ir gy­ven­vie­čių.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų