Lietaus vanduo sėmė gatves

Šeš­ta­die­nio pa­va­ka­rę dau­ge­lio au­to­mo­bi­lių vai­ruo­to­jai su­ko į kel­kraš­tį ir stab­dė trans­por­to prie­mo­nes – va­žiuo­ti dėl stip­raus lie­taus ir vė­jo gū­sių ta­po be­veik ne­įma­no­ma ir ne­sau­gu. Per tris va­lan­das pri­li­jo dau­giau nei iš vi­so nuo mė­ne­sio pra­džios.

 

Uk­mer­gės me­te­o­ro­lo­gi­jos sto­ties vy­res­nio­ji ste­bė­to­ja Jo­lan­ta Dun­čie­nė sa­ko, kad Uk­mer­gė, pa­ly­gin­ti su ki­tais ra­jo­nais, nuo sti­chi­jos siau­tė­ji­mo nu­ken­tė­jo ne tiek daug. Ta­čiau škva­las vis tik „už­ka­bi­no“ ir mū­sų ra­jo­no vie­to­ves.

Vė­jo gū­siai kai kur sie­kė 20 met­rų per se­kun­dę. To­kio stip­ru­mo vė­jas nė­ra daž­nas mū­sų ra­jo­ne. Jis va­di­na­mas škva­lu.

Va­sa­ros re­kor­das – kri­tu­lių kie­kis. Per be­veik 3 va­lan­das pri­li­jo 33,2 mm. Pa­ste­bė­ta, kad pa­ly­gin­ti su rug­pjū­čio mė­ne­sio I de­ka­da lie­taus iš­kri­to treč­da­liu dau­giau. Per de­šimt die­nų lie­taus iš­kri­to 21 mm. Kai ku­rių Uk­mer­gės vie­tų ne­ap­len­kė kru­ša. Iš dan­gaus kri­to 8 mm sker­smens le­de­kai – taip me­te­o­ro­lo­gai va­di­na kru­šos le­du­kus.

Dau­giau­sia rū­pes­čių mies­te su­kė­lė už­si­kim­šu­si lie­taus ka­na­li­za­ci­ja.

UAB „Uk­mer­gės van­de­nys“ di­rek­to­rius Ri­mas Ar­lins­kas sa­ko, kad ją va­ly­ti te­ko Ge­di­mi­no, Kau­no gat­vė­se. Vil­niaus gat­vė­je tarp IKI ir „Pi­vo­ni­jos“ pre­ky­bos cen­trų iš vi­so nė­ra įreng­ta lie­taus ka­na­li­za­ci­ja. To­dėl ten ir ne po to­kio stip­raus lie­taus nuo­lat telk­šo di­džiu­lė ba­la.

Su gau­siai te­kan­čiu van­de­niu į ka­na­li­za­ci­ją pa­te­ko įvai­rios są­na­šos – gat­vė­se su­si­kau­pu­sios že­mės, gat­vių kel­kraš­čiuo­se nu­šie­nau­ta žo­lė. Anot pa­šne­ko­vo, pro­ble­mų ma­žiau bū­tų, jei nu­šie­nau­ta žo­lė bū­tų su­grėbs­to­ma, o ne pa­lie­ka­ma džiū­ti to­je pa­čio­je vie­to­je, kur ir au­go. Lie­taus ka­na­li­za­ci­jos „prie­šai“ – ir jau pra­dė­ję kris­ti me­džių la­pai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų