Ištyrė teismo kompiuterius

Nacionalinė teismų administracija informuoja apie pradėtus Ukmergės rajono apylinkės teismo esamo turto išvalymo nuo gyvsidabrio darbus.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Dėl taršos tirta teismo įranga.


 

Jų metu nustatyta, kad pastate esanti informacinė technika gyvsidabrio prisisotinusi mažiau nei nustatyta norma ir gali būti naudojama toliau.

Ukmergėje šiuo metu esantis Nacionalinės teismų administracijos (NTA) atstovas Kęstutis Puišys sako, kad kompiuterių, spausdintuvų ir kitos informacinės technikos galimos taršos gyvsidabrio garais laboratorinius tyrimus nuspręsta atlikti, siekiant įsitikinti, ar teismo informacinė technika yra prisisotinusi gyvsidabrio.

,,Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija atliko gyvsidabrio išsiskyrimo (emisijos) iš informacinės technikos, supakuotos į 56-iais numeriais pažymėtus maišus, tyrimus ir nustatė, kad gyvsidabrio emisijos iš minėtos technikos buvo mažesnės už tyrimo metodo nustatymo ribą“, – teigia K. Puišys.

Kompiuteriai bus pervežti dirbti į laikinąsias teismo patalpas Ukmergės rajono policijos komisariate. Tokiems patiems tyrimams ruošiami ir teismo baldai.

Kiek anksčiau Teisėjų taryba jau yra pritarusi siūlymui gyvsidabriu užteršto Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjams ir darbuotojams išmokėti vienodo – 1,5 minimalios mėnesinės algos – dydžio materialines pašalpas. Visa iš valstybės rezervo lėšų šioms pašalpoms skiriama suma – 50 tūkst. Lt.

Nuo 2012 m. gruodžio vidurio iki 2013 m. kovo Ukmergės rajono apylinkės teismo patalpose rasti trys kilogramai gyvsidabrio.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų