Spausdinti šį puslapį

Koalicija formuoja rajono vadovų būrį

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ jau skel­bė­me, kad rin­ki­mus lai­mė­ju­sių po­li­ti­nių par­ti­jų at­sto­vai pra­dė­jo sa­vi­val­dy­bės va­do­vų pos­tų da­ly­bas ir nu­ma­to į jas kon­kre­čius as­me­nis. Dau­giau­siai man­da­tų rin­ki­muo­se iš­ko­vo­ju­sių par­ti­jų ly­de­riai ar­tė­jant šv. Ve­ly­koms pa­si­ra­šė su­tar­tį dėl val­dan­čio­sios ko­a­li­ci­jos su­da­ry­mo.

 

Ran­ko­mis su­kir­to tri­jų par­ti­jų sky­rių va­do­vai V. Čes­nai­tis, R. Ja­nic­kas, A. Du­dė­nas.


 

Su­tar­tį pa­si­ra­šė tri­jų par­ti­jų sky­rių pir­mi­nin­kai: Dar­bo par­ti­jos – Ro­lan­das Ja­nic­kas, Lie­tu­vos so­cial­de­mok­ra­tų – Arū­nas Du­dė­nas, Tė­vy­nės są­jun­gos-Lie­tu­vos krikš­čio­nių de­mok­ra­tų – Vy­tau­tas Čes­nai­tis.

Val­dan­čio­ji ko­a­li­ci­ja ža­da veik­ti Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bo­je 2015–2019 me­tų ka­den­ci­jos lai­ko­tar­piu.

Ofi­cia­liai pra­neš­ta, ką par­ti­jos siū­lo į pa­grin­di­nes va­do­vau­jan­čias po­zi­ci­jas sa­vi­val­dy­bė­je – me­ro pa­va­duo­to­jo, sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus ir pa­va­duo­to­jo.

Skel­bia­ma, kad ko­a­li­ci­jos su­ta­ri­mu stei­gia­mas dar vie­nas pos­tas – me­ro po­li­ti­nio (as­me­ni­nio) pa­si­ti­kė­ji­mo vals­ty­bės tar­nau­to­jo – me­ro pa­ta­rė­jo pa­rei­gy­bė.

So­cial­de­mok­ra­tų par­ti­ja pa­tei­kė Val­do Pet­ro­nio kan­di­da­tū­rą me­ro pa­va­duo­to­jo pa­rei­goms.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pos­tas tu­rė­tų lik­ti so­cial­de­mok­ra­tui Sta­siui Jac­kū­nui. Į jo pa­va­duo­to­jo vie­tą kon­ser­va­to­riai tei­kia Ag­nės Bal­čiū­nie­nės kan­di­da­tū­rą.

Į me­ro pa­ta­rė­jo pos­tą siū­lo­ma Dar­bo par­ti­jos at­sto­vė Lai­ma Gam­bic­kie­nė.

Šią ben­dra­par­tie­tės kan­di­da­tū­rą pa­siū­lęs me­ras R. Ja­nic­kas sa­ko, kad dau­gu­ma ko­a­li­ci­jos na­rių pri­ta­ria pa­siū­ly­mui. Pa­sak jo, šios pa­rei­gos yra ir ki­to­se sa­vi­val­dy­bė­se.

„Sa­vi­val­dy­bės me­ro krū­vis yra tik­rai di­de­lis ir pa­ta­rė­jas ga­lė­tų per­im­ti jo da­lį. Pa­vyz­džiui, at­lik­ti pa­ruo­šia­mą­jį bei ana­li­ti­nį dar­bą“, – pa­aiš­ki­no R. Ja­nic­kas.

Jis įsi­ti­ki­nęs, kad šios pa­rei­gos bus nau­din­gos: „Spren­džiant stra­te­gi­nius ra­jo­no klau­si­mus, val­džia tu­ri ben­drau­ti su rin­kė­jais. Kar­tais tie­siog fi­ziš­kai ne­be­spė­ja­ma. Įstei­gus šias pa­rei­gas, ga­lė­si­me di­des­niu pa­jė­gu­mu ben­drau­ti tiek su gy­ven­to­jais, tiek su ver­slo at­sto­vais.“

Ta­čiau pos­tai ga­lu­ti­nai bus pa­da­lin­ti tik ba­lan­džio 14-ąją, per pir­mą­jį iš­rink­tos nau­jos Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bos po­sė­dį. Ja­me pir­miau­siai pri­sieks ta­ry­bos na­riai ir me­ras. Po­sė­džio dar­bot­var­kė­je – vos 6 klau­si­mai, su­si­ję su va­do­vų at­lei­di­mu ir sky­ri­mu.

Val­dan­či­ą­ją ko­a­li­ci­ją su­da­ran­čios par­ti­jos pa­rengs ir sa­vo pro­gra­mą. Su­tar­ta, kad pro­gra­mai pa­reng­ti bus su­da­ry­ta dar­bo gru­pė, į ku­rią par­ti­jos de­le­guos po 4 at­sto­vus.

Ra­jo­no ta­ry­bos val­dan­čio­jo­je ko­a­li­ci­jo­je ža­da dirb­ti 17 ta­ry­bos na­rių iš 25 iš­rink­tų­jų. Tarp jų 7 – Dar­bo par­ti­jos at­sto­vai įskai­tant ir me­rą, 6 so­cial­de­mok­ra­tai bei 4 kon­ser­va­to­riai.

Tai la­bai tvir­ta val­dan­čių­jų ko­a­li­ci­ja ly­gi­nant su se­ną­ja, ku­rio­je dir­bo vos 13 iš 25 po­li­ti­kų. Dėl to­kio tra­pu­mo bent vie­nam val­dan­čia­jam ne­da­ly­vau­jant po­sė­dy­je, kai ku­rių klau­si­mų spren­di­mas ga­lė­da­vo žlug­ti. Taip kar­tą bu­vo ir nu­ti­kę.

Val­dan­čių­jų ko­a­li­ci­ją su­da­ran­čių ta­ry­bos na­rių skai­čius dar ga­li kis­ti prie jos pri­si­jun­giant ki­toms po­li­ti­nėms gru­pėms ar­ba pa­vie­niams ta­ry­bos na­riams. Ta­čiau ko­a­li­ci­jos plėt­ra ga­li­ma tik pri­ta­rus vi­soms ją su­da­ran­čioms ša­lims.

Ne­pri­si­jun­gu­sie­ji prie ko­a­li­ci­jos liks opo­zi­ci­jo­je. Jo­je ne­iš­ven­gia­mai at­si­durs 5 Lie­tu­vos vals­tie­čių ir ža­lių­jų są­jun­gos ir 2 Lie­tu­vos lais­vės są­jun­gos at­sto­vai.

Vi­suo­me­ni­nio rin­ki­mų ko­mi­te­to „N. Pu­tei­kio ko­man­da“ iš­kel­ta ir į ta­ry­bą rin­kė­jų iš­rink­ta Ni­jo­lė Gied­rai­tie­nė sa­ko, kad kol kas ne­ke­ti­na jung­tis nei prie val­dan­čių­jų ko­a­li­ci­jos, nei prie opo­zi­ci­jos. Ji pa­aiš­ki­no, kad tai ne jos vie­nos spren­di­mas, bet vi­sos „N. Pu­tei­kio ko­man­dos“, ku­rios at­sto­vė ji yra.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 2015-04-10-1 straipsnio 2 nuotr 2015-04-10-1 straipsnio 3 nuotr


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)