Meras atsiskaitė tarybai

Praėjusią savaitę vykusiame rajono tarybos posėdyje ataskaitas už praėjusius metus pateikė Ukmergės rajono meras ir administracijos direktorius.

 

 

Teikti ataskaitas tarybai rajono vadovus įpareigoja Vietos savivaldos įstatymas ir Ukmergės  rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentas.

Taip jau nutiko, kad lygiai tą pačią dieną ir net tą pačią valandą mūsų šalies gyventojams atsiskaitė ir prezidentė Dalia Grybauskaitė...

Keitėsi rajono vadovai

ir tarybos nariai

Nepilnus metus rajonui vadovaujantis Vydas Paknys priminė, kad per tą laiką politinėje rajono padangė vyko ryški kaita.

Prieš terminą iš pareigų atleisti meras Algirdas Kopūstas, mero pavaduotojas Regimantas Baravykas, administracijos direktorius Juozas Varžgalys, administracijos direktoriaus pavaduotoja Jolanta Kanapeckienė.

Mero pavaduotoju paskirtas Rolandas Janickas, administracijos direktoriumi – Stasys Jackūnas, jo pavaduotojas – Giedrius Pocius.

Į Seimą išrinktą Kazį Grybauską pakeitė Jonas Grybauskas. Ukmergės ligoninės vyriausiuoju gydytoju paskyrus Rimvydą Civilką, tarybos nario mandatas suteiktas Juozui Varžgaliui.

Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija ir Nepriklausoma frakcija sudarė valdančiąją koaliciją Ukmergėje.

Dirbo komitetuose ir komisijose

Tarybos nariai dirbo Biudžeto ir ekonominės plėtros, Savivaldybės Ūkio, Sveikatos ir socialinės paramos, Švietimo, kultūros ir sporto bei Kaimo ir aplinkosaugos komitetuose. Komitetų posėdžiuose svarstomi tarybai teikiami sprendimų projektai, teikiamos pastabos, pasiūlymai, rekomendacijos.

Vienas iš svarbesnių – Kontrolės komitetas. Pagrindinė veiklos sritis – Kontrolės ir audito tarnybos atliekamų auditų analizė, stebėsenos rezultatų svarstymas, rekomendacijų savivaldybės administracijai teikimas pagal auditų išvadas.

Turėjo ką veikti pernai Etikos komisija. Vyko 7 jos posėdžiai. Jų metu rekomenduota A. Kopūstui viešai atsiprašyti, parengtas sprendimo projektas dėl Etikos komisijos veiklos nuostatų pakeitimo. Pradėtas tyrimas, o vėliau rekomenduota Regimantui Baravykui viešai atsiprašyti Valdo Mikalajūno. Pradėtas tyrimas dėl galimo Rolando Janicko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo, o vėliau pažeidimų neaptikta. Nagrinėti kiti klausimai.

Korupcijos prevencijos komisija, atsakinga už korupcijos prevenciją rajone, surengė tik vieną posėdį – Savivaldybių asociacijai pateikė pasiūlymus dėl Korupcijos prevencijos įstatymo pakeitimo projekto.

Meras pernai išleido 153 potvarkius atostogų, komandiruočių, personalo ir veiklos klausimais. Priimta 90 mero potvarkių dėl tarybos posėdžių sušaukimo, įvairių delegacijų sudarymo, tarybos narių dalyvavimo mokymuose, apdovanojimų, darbo grupių ir komisijų įvairiems klausimams nagrinėti sudarymo ir kitų.

Sudarytos darbo grupės

Metai išsiskyrė darbo grupių gausa. Mero potvarkiais pernai sudarytos 25 darbo grupės ir 4 komisijos.

Darbo grupės sudarytos Ukmergės rajono savivaldybės ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto bendradarbiavimo priemonių planui parengti, šilumos ūkio optimizavimo strateginiam planui rengti, įvertinti Jasiuliškių socialinės globos namų pasiūlymą perduoti savivaldybei gyvenamąsias patalpas, daugiabučių namų modernizavimo programos dokumentams parengti, įvertinti patvenkto Veprių ežero hidrotechnikos statinių būklę...

Darbo grupės nagrinėjo ir Ukmergės ligoninės PSPC apsirūpinimo šiluma ir karštu vandeniu, atliekų tvarkymo klausimus, priešgaisrinės tarnybos ugniagesių komandų optimizavimo planą, vandens malūno atstatymo ir užtvankos atkūrimo Siesarties upėje, sveikatos punktų darbo laiko ir kitus klausimus.

Priėmė šimtus sprendimų

V. Paknys pabrėžė, kad pagrindinė savivaldybės tarybos darbo forma – posėdžiai. Juose nuolat dalyvauja klausimų sprendimu suinteresuoti asmenys, įstaigų, įmonių vadovai, bendruomenės atstovai, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje.

Sprendimų projektai ir priimti sprendimai bei balsavimo rezultatai skelbiami savivaldybės interneto svetainėje. Su svarstomais ir priimtais dokumentais galima susipažinti ir Seimo internetiniame tinklapyje. Gyventojams sudaryta galimybė išreikšti nuomonę dėl sprendimų projektų internetu, tarybos posėdžiai transliuojami tiesiogiai savivaldybės internetinėje svetainėje.

Pernai vyko 19 Tarybos posėdžių. Tarp jų 3 neeiliniai, itin skubiems klausimams spręsti, 4 – išvažiuojamieji į Pabaisko, Lyduokių, Želvos ir Vidiškių seniūnijas. Miesto šventės metu surengtas iškilmingas posėdis, kurio metu suteiktas Ukmergės rajono Garbės piliečio vardas diplomatui Vygaudui Ušackui.

Per metus užregistruoti 385 sprendimų projektai, priimti 349 sprendimai. Tai 30 sprendimų daugiau nei 2012 metais. Pagrindiniai tarybai teikiamų sprendimų projektų rengėjai – savivaldybės skyrių vedėjai ir specialistai. Projektus rengė Tarybos nariai, tarybos Sekretoriatas, savivaldybės įstaigų ir įmonių vadovai.

Prieš prasidedant kiekvienam tarybos posėdžiui, skiriamas laikas „Piliečių tribūnai“. Tai – galimybė gyventojams dalyvauti savivaldoje, kelti problemas, teikti pasiūlymus, aktyviai ginti savo poziciją. Piliečių tribūna pernai pasinaudojo 5 asmenys.

Talkina Seimo nariai

Rajono vadovas pabrėžė, kad sprendžiant aktualias rajono problemas buvo lankytasi Seime, ministerijose, agentūrose ir kitose valstybinėse institucijose. Daug dėmesio skirta bendradarbiavimui su Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos atstovais, siekiant išspręsti kelio Ukmergė–Molėtai sutvarkymą.

Aktyviai bendradarbiaujama su Seime dirbančiais buvusiais tarybos nariais Arūnu Dudėnu ir Kaziu Grybausku, kurie neabejingi rajono problemoms, esant reikalui, dalyvauja posėdžiuose. Bendradarbiaujama ir su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene.

Meras dirba ir sprendžiant teisminius klausimus, susijusius su rajono šilumos ūkiu. Ukmergės rajono savivaldybė kreipėsi į Generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo ginant viešąjį interesą.

Susitikimai su gyventojais

Ukmergės rajono savivaldybė nuolat bendrauja su miesto ir kaimų bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, ūkininkais, verslininkais, sodų bendrijų atstovai.

Priminta, kad savivaldybės taryba – atstovaujamoji institucija.

Tad privalomas nuolatinis grįžtamasis ryšys rinkėjams. Pernai spalio mėnesį vyko susitikimas su rajono bendruomene, kurio tikslas – informuoti apie nuveiktus bei planuojamus darbus, aptarti rajono problemas, atsakyti į klausimus.

Pasak mero, rajono gyventojai yra aktyvūs, pilietiški. Tačiau pastebima, kad probleminiais klausimais rajono žmonės labiau linkę išsisakyti tiesiogiai tarybos nariams ir rajono vadovams.

Kartą per savaitę numatytu laiku meras priima gyventojus asmeniniais klausimais. Pernai į merą asmeniškai kreipėsi 79 asmenys, dažniausiai – namų renovacijos, rajono infrastruktūros, šilumos ūkio, žemėtvarkos klausimais.

Tarptautinis bendradarbiavimas

Pernai bendradarbiauta su savivaldybės partneriais užsienyje. Sulaukta svečių iš Vengrijos, Rumunijos, Serbijos, Vokietijos ir Lenkijos. Ypač glaudus Ukmergės ryšys su latviais, ukrainiečiais.

Ukrainos Podolės Kameneco miesto vardu pernai pavadintas pėsčiųjų ir dviračių takas Šventosios upės pakrantėje.

Penktadienio „Ukmergės žinių“ numeryje informuosime, ką savo pranešime akcentavo administracijos direktorius Stasys Jackūnas. 

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų