Žemaitkiemio medžiotojų klubo nariai.Gedimino Nemunaičio nuotr. Žemaitkiemio medžiotojų klubo nariai.Gedimino Nemunaičio nuotr.

Daugiau kaip 40 narių turintis Žemaitkiemio medžiotojų klubas yra draugiškas ir vieningas. Viena iš šio klubo tradicijų – kasmet pavasariop surengti poledinės žūklės varžybas.

Į jas medžiotojai susirinko praėjusį savaitgalį. Varžybose dalyvavo 20 vyrų. Tiesa, labai geru laimikiu nė vienas nepasigyrė – nuo ryto iki vidurdienio bendrai pagavo 3 kilogramus nedidelių žuvelių.

Geriausiai sekėsi Osvaldui Dabrickui. Už pirmos vietos laimėjimą šiose varžybose jis buvo apdovanotas solidžiu prizu  – žvejyboje naudojamu echolotu. Šio prizo steigėjas – Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija.

Antros vietos nugalėtojui, o taip ir didžiausią žuvį pagavusiam Antanui Dikčiui įteiktas ne ką prastesnis įmonės „AASE“ įsteigtas prizas – titaninis grąžtas.

Trečios vietos laimėtojo Arnoldo Bakanausko dovana – žvejybinė ritė. Nugalėtojams įteiktos ir taurės.

Kaip ir visada panašiose varžybose, išskirtas mažiausio laimikio savininkas. Juo tapo Armandas Bakanauskas.

Gardžiomis vaišėmis po varžybų rūpinosi Edmundas Dabrickas ir Saulius Riaubūnas bei Čirbų šeima.

Po smagių varžybų klubo nariai atsipalaiduoti neturėjo laiko – vyko saugaus eismo medžioklėje egzaminas. Tokie egzaminai rengiami kas penkerius metus. Jų metu tikrinamas ir taiklumas, šaudant į lėkšteles, ir teorinės žinios. Medžiotojus egzaminavo sudaryta komisija.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai, o taip pat Žemaitkiemio medžiotojų klubui vadovaujantis Vaidotas Bakanauskas sako, kad šis klubas tikrai draugiškas ir vieningas. Kasmet rengia ne tik šią, bet ir kitą, visus norinčius apjungiančią, akciją – kelionę drauge su antromis pusėmis į kultūrinius renginius. Šiemet jau nupirkti bilietai į miuziklą Kauno muzikiniame teatre.

V.Bakanauskas pastebi, kad anaiptol ne visi kiti medžiotojų būreliai ir klubai puoselėja panašias tradicijas, tačiau skatina sekti jų pavyzdžiu, nes bendros pramogos sutvirtina organizacijos ryšį.

Paklausus apie tai, kuo, be žvejybos, šiuo metų laiku užsiima medžiotojai, tikino, kad daug veiklos su šautuvu rankose tikrai nėra – stirnų medžioklė nuo metų pradžios iki gegužės vidurio neleistina, šernų tiesiog nebeliko. Vienintelis šiuo metu leidžiamas medžioti gyvūnas – bebras. Kadangi jų yra privisę nemažai ir dažnai daro didelę žalą, bebrų medžioklė dabar gana intensyvi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Paveikslėlių galerija

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų