Pila išmatas į konteinerius

Nuolatos girtaujantys, triukšmaujantys, landyne savo namus bei kiemą pavertę kaimynai – kai kuriems ukmergiškiams toks vaizdas – kasdienybė. Tačiau, lyg to būtų maža, dar ir tualeto turiniu užpildantys bendro naudojimo šiukšlių konteinerius... Su tokia problema susidūrė J. Basanavičiaus ir J. Biliūno gatvių daugiabučių namų gyventojai.

Į redakciją paskambinęs vyriškis gyventojų vardu kalbėjo apie J. Biliūno g. 2 namą, esantį tarp Antano Smetonos gimnazijos ir viešosios bibliotekos. Namas – apleistas, jame gyvenantys žmonės girtauja, čia renkasi įvairios įtartinos kompanijos. Girtaujama kieme – prie pat gatvės, triukšmaujama, užkabinėjami praeiviai. Po žiemos „sezonas“, sako gyventojai, čia ir vėl prasidėjęs.

Deja, aplinkiniams tenka būti ir liudininkais, kaip J. Biliūno gatvėje pastatyti jiems skirti komunalinių atliekų konteineriai tampa tualetais. Mat šitaip elgiasi minėto namo gyventojai.

„Pradėjo į juos pilti išmatas. Atneša su kibiru ir išpila į buitinių atliekų konteinerius. Žmonės ne kartą drausmino, tai dabar viešai nebeneša. Ateina moteris vakarais su maišu, kuriame – kibiras, apsidairo, ar niekas nemato, ir išpila. Nebežinom, ko griebtis“, – baisėdamasis pasakojo skaitytojas.

Apie kaimynų rūpesčius esame rašę „Ukmergės žiniose“. Miesto seniūnijos rūpestis – tik nušienauti aplinką, nes namo kiemas, kaip sakė seniūnė Zita Pečiulienė, yra privati valda.

Rajono policijos pareigūnų teigimu, šis namas jiems – gerai žinomas. Seniau būdavo sulaukiama ypač daug pranešimų apie čia vykdavusias aplinkiniams daug rūpesčių keldavusias linksmybes.

Šio namo šeimininkai, teigiama, prieš kurį laiką pasikeitė. Šalia gyvenantys ukmergiškiai prisimena, kad senieji jo gyventojai buvo susiję ir su nusikaltimais. Jų teigimu, prieš daug metų čia buvo subadytas jaunuolis.

Dabar šiame name lankosi įvairiausio plauko asmenys. Kadangi jis – privatus, rūpintis tvarka jame ir namo aplinkoje – šeimininkų reikalas.

„Tai nėra savivaldybės būstas. Šis namas priklauso keturiems privatiems asmenims“, – sakė savivaldybės Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Turto ir įmonių valdymo poskyrio vedėja Daiva Gladkauskienė. Ar jie susiję kokiais nors šeiminiais ar giminystės ryšiais, teigė negalinti įvardyti: „Atsižvelgiant į duomenų apsaugos įstatymą, jokia informacija, susijusi su asmenimis, neteikiama.“

Anot vedėjos, namas yra visiems kaimynams puikiai žinomas dėl netvarkos ir triukšmo, o gyventojai, esant triukšmui, turi kviesti policijos pareigūnus.

Buitines atliekas iš ukmergiškių surenka UAB „VSA Vilnius“. Pasiteiravus, kaip, jų manymu, spręsti tokią problemą, įmonė patikino, kad dėl to reikėtų kreiptis į Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių.

„Šį klausimą turėtų išspręsti būtent jie. Kituose rajonuose panašius atvejus atsakingi savivaldybės administracijos darbuotojai sprendžia į pagalbą pasitelkdami policijos pareigūnus ir taikydami įvairias drausminimo priemones“, – sakė Rasa Kruopaitė-Lalienė iš UAB „VSA Vilnius“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų