Ukmergiškė pelnė konkurso laureatės diplomą

Eigilė Lipinskaitė kartu su muzikos mokytoja Neringa Valinskiene. Eigilė Lipinskaitė kartu su muzikos mokytoja Neringa Valinskiene.

„Šilo“ progimnazijos septintos klasės mokinė Eigilė Lipinskaitė kartu su muzikos mokytoja Neringa Valinskiene dalyvavo respublikinio konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ laureatų apdovanojimo šventėje Vilniuje.

Šį konkursą nuo 1999 m. kasmet organizuoja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras bei Švietimo ir mokslo ministerija.

Taip siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos istorija, ugdyti pilietiškumą, puoselėti istorinę atmintį bei skatinti kūrybiškai pažvelgti į istorinius įvykius.

Komisijai buvo pateikta daugiau kaip 900 įvairios meninės raiškos darbų – rašinių, piešinių, rankdarbių, maketų, dainų, filmų ir fotografijų, atskleidžiančių 1940–1991m. Lietuvos istorijos laikotarpį.

Šiam konkursui Eigilė su mokytoja paruošė autorinę dainą „Kruvinos pėdos“, kuri pelnė I vietos laureato diplomą.

Baigiamasis laureatų koncertas vyko Vilniaus mokytojų namuose. Koncerte mokiniai sudainavo konkurse prizines vietas iškovojusias dainas.

Mokiniai bei juos ruošę mokytojai buvo apdovanoti diplomais, padėkos raštais ir gausiomis rėmėjų dovanomis.

Renginį vedė lietuvių liaudies folkloro dainininkė Veronika Povilionienė, koncertavo bardas Albertas Antanavičius ir aktorius Giedrius Arbačiauskas.

Konkurso laimėtojai taip pat dalyvavo ekskursijose po Seimą, Laisvės kovų ir okupacijos muziejų, pasivaikščiojo po Vilniaus senamiestį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # angela gonzalez 2019-05-21 10:40
Labai gerai
Didelis yra mano džiaugsmas, liudijantis, kad ponas iwaniuk dariusz padarė mane. Aš paklausiau jo 6 000 eurų paskolos ir be to, kad jūs, kai kalbu su jumis, neklausiau, aš patikrinau savo sąskaitą ir nustatė, kad 6 000 eurų buvo faktiškai pervedami į mano sąskaitą. Būtent šis džiaugsmas, kuris mane suaktyvina, liudija apie šį nuostabųjį pone, kuris leido man rasti man džiaugsmą, kurį seniai praradau. Taigi jūs, kuriems reikia pagalbos, nebežiūrėjote, susisiekė su juo, čia yra jo

 El. Paštas:

WHATSAPP 0022 960 495 638
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų