Želvoje skambėjo poezija

Poetai pagerbti sveikinimais ir dovanomis. Autorės nuotr. Poetai pagerbti sveikinimais ir dovanomis. Autorės nuotr.

Sigita ASTIKIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Bibliografijos-kraštotyros skyriaus vedėja

Neseniai vykusios Želvos kraštiečių šventės metu krašto gyventojai ir svečiai galėjo džiaugtis skambančia muzika bei poezija.

Želvos girininkijos lauko aikštelėje vyko poezijos ir muzikos popietė, kurios metu apdovanoti gražiausių eilėraščių apie šį kraštą autoriai.

Dar prieš šventę buvo paskelbtas konkursas, kuris kvietė sukurti ir pristatyti eilėraščius apie Želvą. Jame dalyvavo neseniai savo antrą kūrybos knygelę „Givienima vaizdieliai“ išleidusi Monika Kalesnikaitė-Blauzdienė, Nepriklausomųjų rašytojų sąjungos narė Stasė Kairytė-Čirbienė bei tautodailininkas, odininkas ir poetas Mindaugas Paknys.

Renginio vedėja Želvos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rasa Povylienė pasidžiaugė, kad likimas tinkamai viską sustatė į savo vietas. Eilėraščių konkurse dalyvavo trys pretendentai – kaip tik tiek, kiek ir sumanyta paskelbti laimėtojų.

Skambėjo liaudiškos muzikos kapelos „Želvelė“ atliekamos dainos, konkurso dalyviai skaitė savo poeziją, trumpai papasakojo apie save ir kuo jiems svarbus Želvos kraštas.

Želvos krašto poezijos laureate paskelbta M. Kalesnikaitė-Blauzdienė. Ji konkursui pateikė daugiau negu dešimt savo kūrybos eilėraščių. Poetė yra gimusi 1941 m. kovo 20 d. Bajorų kaime, Želvos valsčiuje, kur prabėgo vaikystė ir jaunystė.

Pirmąjį eilėraštį sukūrė besimokydama penktoje klasėje. 1959 m. baigusi Želvos vidurinę mokyklą įstojo į Vilniaus žemės ūkio technikumą, vėliau mokėsi Kauno žemės ūkio akademijoje, dabar gyvena Ukmergėje. Yra išleidusi dvi tarmiškai parašytas knygas „Pa saulas žiedu“ (2016) ir „Givienima vaizdieliai“ (2019).

Visi poetai buvo apdovanoti konkurso diplomais, gėlių puokštėmis, suvenyrais ir nuoširdžiu dėmesiu, šiluma. Po renginio svečiai dar smagiai šnekėjosi, prisiminė senas dienas, turėjo progos pabendrauti su jau seniai matytais draugais ir bičiuliais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # peledike 2019-08-14 19:59
Girininkija miškus mažiau tegul kerta, grybauti jau nebėra kur, o čia su eilėraščiais užsiima, cirkas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų