Veprių stovykloje sudėliota „Vasaros dėlionė“

Pramogauja stovyklautojai. Pramogauja stovyklautojai.

Vida RAMANAUSKIENĖ

Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos programos vadovė

Keturioliktasis Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos Veprių stovyklos vasaros poilsio sezonas kvietė vaikus į programą „Šventosios vingiai. Vasaros dėlionė“. Trijų pamainų 183 dalyviai –ukmergiškiai, vaikai iš kitų rajonų bei lietuvaičiai iš JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos – būrėsi į prasmingas veiklas.

Į pirmąją pamainą rinkosi jauniausi stovyklautojai. Kas rytą pradėję mankšta, vėliau pildė „Vasaros dėlionę“. Tai darė bendraudami su vikingais, lipdydami molio varpelius, keliaudami po Gelvonio kunigaikštystę. Veprių krašto muziejuje susipažino su senoviniais vaikų žaislais, šoko, sportavo. Savo neeilinius gebėjimus pademonstravo talentų vakare, surado raganų „paliktas“ šluotas, aplankė ir išmatavo riedulius, maudėsi ežere...

Vyresniųjų pamainų stovyklautojams komandinę dvasią pajusti padėjo skautiški išbandymai su jaunimo asociacija „Patirk“. Nemažas būrys dviračiais mynė į Deltuvą, keliavo po Veprių apylinkes, drauge minėjo Pasaulio lietuvių metus.

Šiuolaikinio šokio užsiėmimai padėjo atrasti muzikos ir judesio jungtis, stalo žaidimų turnyrai – atgauti jėgas, o Vietovardžių metams skirti protmūšiai telkė diskusijoms ieškant teisingų atsakymų. Tikru išbandymu tapo plaukimas Šventąja bei Veprių ežeru baidarėmis.

Susitikime su Ruklos kunigaikščio Vaidoto MPB kariais stovyklautojai sužinojo apie tarnybą, karjeros galimybes, jėgas išbandė įveikdami kliūčių ruožą, susipažino su ginkluote, važiavo šarvuočiu.

Keliaudami grupelėmis po Ukmergę „prakalbino“ miesto skulptūras, aplankė „nutūpusius“ balandžius. Aplankė ir Jonavos rajoną: pabuvojo Krašto muziejuje, AB „Achema“, jėgas išbandė „Lokės pėdos“ trasose.

Veiklas prasmingai papildė susitikimai su policijos pareigūnais bei kinologais iš šunų dresavimo mokyklėlės „PumZoris“. Laisvalaikiu stovyklautojai žaidė tinklinį, kvadratą, stalo žaidimus, rišo apyrankes.

Daugelis vyresnių stovyklautojų paliko ir savo dovanas – vadovaujant menininkui Česlovui Lukenskui ruošė eskizus, o vėliau juos „perkėlė“ ir ant miestelio autobusų stotelės sienų. Spalvingas piešinys primena, kad Vepriai mini 635 metų sukaktį. Su keramike Vita Vaitkevičiene nulipdyti varpeliai papuoš Veprių muziejaus prieangį, o stovyklos teritorijoje drauge sukurtas labirintas.

Visų trijų pamainų „Vasaros dėlionė“ sudėliota. Už paramą įgyvendinant programą dėkojame tėveliams, Ukmergės rajono savivaldybės administracijai, kuri parėmė 60 vaikų stovyklavimą (iš viso stovyklavo 106 ukmergiškiai), Švietimo mainų paramos fondo TAPK2 projektui, kurio parama pasinaudojo 64 stovyklautojai. Dėkojame ir stovyklos darbuotojams, o ypač – atsakingiems vadovams, kurių atidumas kiekvienam vaikui, gebėjimas pastebėti ir laiku spręsti problemas, dalintis geromis emocijomis sukūrė nuotaikingą „Vasaros dėlionę“ Veprių stovykloje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų