Gautame voke – neaiškios kilmės milteliai

Ukmergės PGT nuotr. Atsiųstas vokas su neaiškios kilmės milteliais buvo išneštas į lauką, teritorija aptverta. Ukmergės PGT nuotr. Atsiųstas vokas su neaiškios kilmės milteliais buvo išneštas į lauką, teritorija aptverta.

Pirmadienį Ukmergėje, sulaukus pranešimo apie galimą pavojų žmonėms ir aplinkai, visos specialiosios tarnybos skubėjo į Deltuvos gatvę. Daug nerimo sukėlusi priežastis – gauta keista siunta.

Apie grėsmę buvo informuoti ugniagesiai gelbėtojai, policija, greitoji medicinos pagalba, rajono savivaldybės bei visuomenės sveikatos centro iš Vilniaus specialistai.

Jie buvo iškviesti į Deltuvos gatvės teritoriją, kurioje yra įsikūrusios keletas įmonių. Vienoje iš jų ir buvo gauta bei atplėšta siunta, kurioje – neaiškios kilmės milteliai. Tučtuojau buvo kreiptasi į tarnybas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad incidentas nutiko įmonėje „Silver Dream“. Departamento tinklalapyje skelbiama, kad spalio 28 d. apie 12 val. buvo gautas pranešimas, jog įmonė gavo A4 formato voką su neaiškios kilmės milteliais. Vokas buvo praplėštas ir užklijuotas.

Atvykę specialistai, „apsiginklavę“ kvėpavimo organų apsaugos aparatais, išnešė voką į lauką, teritoriją aptvėrė „STOP“ juosta. Sulaukta Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos III-iosios komandos pareigūnų. Jie dozimetriniu prietaisu, skirtu matuoti spinduliuotę, atliko matavimus. Rodikliai, teigiama, buvo normos ribose. Vokas su milteliais buvo išvežtas į saugojimo sandėlį.

Rajono savivaldybės vyr. specialisto civilinei saugai ir mobilizacijai Valdo Rabazausko teigimu, sąmyšis kilo būtent dėl voke rastos medžiagos. „Ji buvo surinkta, sudėta, paimtas mėginys“, – sakė jis. Antradienį specialistas išsiuntė miltelius į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją Vilniuje. Čia jie bus ištirti.

Tyrimo, nustatysiančio medžiagą, trukmė, V. Rabazausko teigimu, priklauso nuo medžiagų sudėtingumo.

„Kai reaguojama į panašų incidentą, siunčiamos visos tarnybos, – pasakojo pašnekovas. – Jei yra žmonių, kviečiama policija, „greitoji“. Tas pranešimas buvo gautas į skubios pagalbos centrą – jis ir koordinuoja visus veiksmus, sprendžia, ką pasiųsti tokiu atveju.“

Pasak Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Dainiaus Vyšniausko, gautieji milteliai „vizualiai yra į druską panaši medžiaga“. Tačiau kas tai iš tikrųjų ir kokią grėsmę galėjo sukelti, aiškinamasi.

Jis neapsiima svarstyti, kokių pasekmių galėtų būti, tačiau pripažįsta, kad pasaulyje būna visokių su milteliais susijusių išpuolių, o ši situacija – neeilinė. „Tokiais atvejais žmonės iš patalpų išvedami į lauką. Patalpas apžiūrim, uždarom langus, ventiliacijas. Atvyksta specialistai su įranga, prietaisais, pamatuoja, vertina“, – pasakojo jis.

Pirmadienį, nutikus šiam incidentui ir į įvykio vietą atvykus specialistams, operacijos metu tarnybos dirbo ne tik minėtos įmonės viduje, bet ir kieme. Aptvertoje teritorijoje specialiais apsauginiais kostiumais apsirengę darbuotojai gerokai užtruko. Anot D. Vyšniausko – kol atvyko visos tarnybos, viską apžiūrėjo, vertino padėtį. Jie čia darbavosi apie keturias valandas.

Pati įmonė, kurią pasiekė siunta su milteliais, darbo nenutraukė. „Darbuotojų tik buvo paprašyta pereiti dirbti į kitas to paties pastato patalpas – anas uždarėm, – sakė pareigūnas. – O toliau veiksmus dėl siuntos perėmė savivaldybė.“

„Kai atsitinka toks įvykis, visada jį turim vertinti kaip pavojingiausią“, – aiškino jis. Ukmergėje panašaus atvejo nepamena. Vilniuje, sakė, visos tarnybos buvo keliamos ant kojų, kai prieš kelerius metus visuomenė irgi buvo gąsdinama siuntinėjant vokus su neaiškios kilmės milteliais. Paaiškėjo, kad tai – skalbimo milteliai. 

Trečiadienį popiet radinio Ukmergėje kilmė dar nebuvo aiški.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų