Įmonės kolektyvas išpildė senjorų svajones

 Senjorus pradžiugino geradarių dovanos. Senjorus pradžiugino geradarių dovanos.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Vienos Vilniuje įsikūrusios užsienio kapitalo informacinių technologijų, konsultacijų ir verslo procesų valdymo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai susivienijo bendram tikslui – išpildė 50-ies Ukmergės rajone gyvenančių nepasiturinčių bei vienišų senjorų norus.

Viešintis nepanorusio įmonės kolektyvo pastangomis į garbaus amžiaus ukmergiškių namus atgabenti daiktai, apie kuriuos jie galėjo tik pasvajoti.

Čiužiniai, patalynės komplektai, pagalvės, šilti drabužiai ir avalynė, sauskelnės, šlepetės, kojinės, maisto produktai, vitaminai, higienos prekės, radijo imtuvai, indai, malkos, sofa-lova, viengulė lova, mikrobangų krosnelė, plaukų kirpimo mašinėlė, šaldytuvas, dujinė viryklė, dulkių siurblys, skalbyklė, kraujospūdžio matavimo aparatas... – tokį ilgą reikalingiausių daiktų sąrašą seniūnijose dirbantys socialiniai darbuotojai, apklausę pagalbos į namus paslaugą gaunančius senjorus, pateikė Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjai Astai Leonavičienei, o ši jį perdavė minėtos įmonės atstovams.

Pasak A. Leonavičienės, geradarių skambučio su pasiūlymu išpildyti rajone ir mieste gyvenančių senjorų svajones ji sulaukusi rugsėjo mėnesį.

„Buvo paprašyta pateikti iki 50 asmenų sąrašą su jų norais – kokių daiktų jiems labai reikia, neatskleidžiant asmens duomenų, aprašyti kiekvieno prašančio esamą situaciją. Kai tai padarėme, sulaukėme tos pačios įmonės atstovės skambučio. Pranešta, jog visas norų sąrašas yra išpildytas ir kad keli įmonės darbuotojai su daiktais, skirtais senjorams, nori atvykti į Ukmergę ir bent dalį dovanų jų laukiantiems įteikti patys“, – pasakojo A. Leonavičienė.

Kartu su Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro Pagalbos į namus skyriaus vedėja Migle Kačinskiene svečiai aplankė mieste gyvenančius senjorus, o lydimi Deltuvos seniūnijos socialinės darbuotojos Janinos Leitienės, dovanas įteikė šios seniūnijoje senjorams.

„Viena 70-metė deltuviškė prašė arba dujinės viryklės, arba šaldytuvo, tai geradariai jai parūpino abu šiuos daiktus. Viryklę atvežė ir įteikė patys, o šaldytuvas pristatytas naudojantis kurjerio paslaugomis. Daiktai, kurių nespėjo išdalyti patys įmonės darbuotojai, buvo palikti Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre ir artimiausiu metu, tarpininkaujant socialiniams darbuotojams, pasieks jų laukiančius senjorus“, – sakė A. Leonavičienė.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, sužinojęs apie šią akciją, artimiausiu metu nuvyks į minėtą įmonę jos darbuotojams padėkoti už gerumą ir dosnumą.

„Tai, kad Vilniuje įsikūrusi kompanija keliasdešimties ukmergiškių svajones pavertė realybe ir taip nuskaidrino jų kasdienybę, išties sujaudina ir nepalieka abejingų.

Verslą kuriantys žmonės yra labai užsiėmę, įsisukę į kasdienybės ratą, todėl paprastai turi mažiau galimybių stabtelėti, sužinoti apie, rodos, toliau nuo jų esančius, stokojančius. Vis dėlto tie, kurie apsižvalgo plačiau, pamato ir siekia padėti. Savo socialinę atsakomybę jie parodo realiais darbais ir tai labai džiugina“, – teigė R. Janickas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų