Lėšų keliams – milijonu daugiau

Ke­lių prie­žiū­rai šie­met Uk­mer­gė lė­šų ga­vo ge­ro­kai dau­giau nei per­nai: 3 mln. 203 tūkst. li­tų. Šie pi­ni­gai sa­vi­val­dy­bėms kas­met pa­va­sa­riop skirs­to­mi pa­gal Ke­lių prie­žiū­ros plėt­ros pro­gra­mą.

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ar­tė­ja gat­vių lo­py­mo me­tas.


 

Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Kęs­tu­tis Jur­ke­vi­čius sa­ko, kad lė­šų mū­sų ra­jo­nui ly­gi­nant su pra­ėju­siais me­tais šie­met skir­ta vi­su mi­li­jo­nu dau­giau.

Eko­no­mi­nės kri­zės me­tu jų me­tams bū­da­vo ski­ria­ma ir tri­skart ma­žiau. Šie­met pa­si­kei­tė fi­nan­sų skirs­ty­mo sa­vi­val­dy­bėms me­to­di­ka. Ir tai, ti­kė­ti­na, – vie­na iš prie­žas­čių, ko­dėl su­ma Uk­mer­gei pa­di­dė­jo. 

Ta­čiau, ki­ta ver­tus, ke­liai – la­bai im­lus pi­ni­gams ob­jek­tas. Tad la­bai jau di­de­lių re­zul­ta­tų ei­li­nis uk­mer­giš­kis var­gu ar iš­vys. Šių pi­ni­gų ne­už­tek­tų net vie­nin­te­lei ne­di­de­lei mies­to gat­vei re­konst­ruo­ti...

Kaip pa­skirs­ty­ti pi­ni­gus, ko­kie ob­jek­tai la­biau­siai šau­kia­si pa­gal­bos, spręs spe­cia­liai šiam klau­si­mui nag­ri­nė­ti su­da­ry­ta dar­bo gru­pė, o ga­lu­ti­nį spren­di­mą pri­ims ra­jo­no ta­ry­ba.

Sa­vi­val­dy­bės skirs­ty­da­mos lė­šas ke­lių prie­žiū­rai šie­met tu­rės lai­ky­tis tam tik­rų rei­ka­la­vi­mų – 30 proc. skir­ti di­des­niems dar­bams – ka­pi­ta­li­niams re­mon­tams, 70 proc. – eks­plo­a­ta­ci­nei prie­žiū­rai – grei­de­ria­vi­mui, žvy­ra­vi­mui. Taip pat nu­ma­ty­ta nau­jo­vė – ne ma­žiau kaip 5 proc. su­mos iš­leis­ti eis­mo re­gu­lia­vi­mo prie­mo­nėms.

Kaip pa­skirs­ty­ti pi­ni­gus se­niū­ni­joms, yra ap­tar­ta ir ra­jo­no ta­ry­bos pa­tvir­tin­to­je tvar­ko­je.

Ar ga­li ti­kė­tis bent da­le­lės iš skir­tų­jų mi­li­jo­nų dau­gia­bu­čių gy­ven­to­jai? Pa­si­ro­do – ne. Šios iš­lai­dos ne­ga­li­mos.

K. Jur­ke­vi­čius sa­kė, kad šiuo me­tu jau vyks­ta kon­kur­sai prie­žiū­ros dar­bams at­lik­ti. Sa­vai­tės pa­bai­go­je bus at­plėš­ti vo­kai su pa­siū­ly­mais. Ti­kė­ti­na – ba­lan­džio pa­bai­go­je bus pra­dė­tos lo­py­ti mies­to gat­vės ir at­lie­ka­mi taip kai­mo žmo­nių lau­kia­mi žvyr­ke­lių grei­de­ria­vi­mo dar­bai.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų