Medikų algos bėga nuo besivejančio „minimumo“

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Slau­gy­to­jų at­ly­gi­ni­mai di­dė­ja. Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Slau­gy­to­jų at­ly­gi­ni­mai di­dė­ja.

Nuo lie­pos mi­ni­ma­li al­ga Lie­tu­vo­je pa­di­dė­jo 25 eu­rais – iki 325 eu­rų. Tam šių me­tų biu­dže­te nu­ma­ty­ta be­veik 14,5 mln. eu­rų.

VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas Rim­vy­das Ci­vil­ka pa­sa­ko­jo, kad mi­ni­ma­lios al­gos kė­li­mą jų įmo­nė­je pa­jus per 100 iš be­veik 500 dar­buo­to­jų. 

„Ži­no­ma, žmo­nėms tai ge­ra ži­nia, ta­čiau įmo­nei – ne­men­ka fi­nan­si­nė naš­ta. Ki­ta ver­tus, pa­di­dė­jus mi­ni­ma­liai al­gai, su­si­ly­gins ne­kva­li­fi­kuo­tą dar­bą dir­ban­čių­jų ir slau­gy­to­jų at­ly­gi­ni­mai. O tai tik­rai nė­ra tei­sin­ga ir adek­va­tu“, – svars­to va­do­vas.

Li­go­ni­nės va­do­vas pa­sa­ko­jo, kad nuo rug­sė­jo pla­nuo­ja­ma pa­di­din­ti ir ben­dro­sios prak­ti­kos slau­gy­to­jų al­gas. Kiek jos pa­di­dės, kol kas ne­nu­tar­ta. Li­go­ni­nė­je dir­ba dau­giau nei 200 slau­gy­to­jų.

„Gy­dy­to­jams al­gų di­di­ni­mas tik­rai ne­nu­ma­to­mas“, – sa­kė R. Ci­vil­ka.

Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė sa­ko, kad cen­tro slau­gy­to­joms at­ly­gi­ni­mai bu­vo pa­di­din­ti ge­gu­žės mė­ne­sį. Jie pa­di­dė­jo 20 eu­rų.

Pa­sak va­do­vės, pa­kel­ti at­ly­gi­ni­mus ra­gi­no Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­jos re­ko­men­da­ci­jos.

Ne kar­tą ji gir­dė­ju­si ir pa­čių dar­buo­to­jų nuo­mo­nę – vis ke­liant mi­ni­ma­lią al­gą, pa­gal­bi­nius, ne­kva­li­fi­kuo­tus dar­bus at­lie­kan­čio per­so­na­lo at­ly­gi­ni­mai spar­čiai ve­ja­si va­di­na­mo­jo vi­du­ri­nio per­so­na­lo – ben­dro­sios prak­ti­kos slau­gy­to­jų al­gas.

Pri­ta­rus mi­ni­ma­laus at­ly­gi­ni­mo kė­li­mui, nuo lie­pos mė­ne­sio jie pa­di­dė­jo apie 20 dar­buo­to­jų.

J. Ga­liaus­kie­nė sa­ko, kad sa­vi­val­dy­bė ski­ria lė­šų pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­trui, ta­čiau jie pri­va­lo bū­ti iš­leis­ti ūki­niams rei­ka­lams. Al­gų dar­buo­to­jams iš jų mo­kė­ti ne­ga­li­ma.

An­tra ver­tus, jų ir ne­už­tek­tų. Mat at­ly­gi­ni­mai su mo­kes­čiais „Sod­rai“, pa­ly­gin­ti su ūki­nėms reik­mėms iš­lei­džia­mo­mis lė­šo­mis, su­da­ro di­dži­ą­ją da­lį – apie 80 pro­cen­tų – įmo­nės iš­lai­dų.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ro pa­va­duo­to­ja Klav­di­ja Ste­pa­no­va sa­ko, kad abie­jų sa­vi­val­dy­bės įsteig­tų me­di­ci­nos įstai­gų – Uk­mer­gės li­go­ni­nės ir Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro – fi­nan­si­niams bei ki­tiems rei­ka­lams spręs­ti ke­ti­na­ma su­da­ry­ti dar­bo gru­pę.

Ji taip pat ana­li­zuo­tų ir ga­li­my­bę uk­mer­giš­kiams gau­ti pir­mi­nės svei­ka­tos cen­tro pa­slau­gas šeš­ta­die­niais. Apie tai jau ke­le­tą me­tų dis­ku­tuo­ja ir ra­jo­no po­li­ti­kai, ta­čiau iki šiol ne­ran­da­ma pa­pil­do­mų lė­šų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų